Ishockey

Svensson – förste SIS:aren på åtta år i TV-pucken

Ishockey På fredagen drar kvalspelet till pojkarnas TV-puck igång. Med i truppen finns SIS-produkten Lucas Svensson. – Lucas är en fantastisk spelare att ha i sitt lag, säger Smålandslagets tränare Magnus Sandberg.

Lucas Svensson. Foto: Pressbild

Tolv spelare med SIS som moderklubb har tidigare haft äran att spela TV-pucken. Senast i raden är Lucas Svensson som blir den trettonde på pojksidan.
– Det ska bli roligt och spännande, kommenterar Lucas Svensson inför det stundande äventyret.

Berätta lite om din hockeyresa.
– Jag började spela hockey i SIS när jag var nio och sedan när jag var 13 så var jag över i USA på en cup med olika spelare. Där lärde jag känna nya vänner och förslaget kom om att börja spela i HV.

15-åringen berättar att han har utvecklats i HV. En utveckling som han vill fortsätta med berättar han när de närmaste målen kommer upp.
– Mina personliga mål är att utveckla som spelare och person. För laget så ska vi försöka vinna DIF Elitcup, Scandinavium Cup och komma etta i SM.

Höga mål. Målet är också att vinna TV-pucken berättar han. Sina personliga mål lång sikt blir följaktligen:
– Jag vill bli bäst.

”Väldigt laglojal”

Magnus Sandberg är tränare för årets upplaga av Smålandslaget. Han har en bakgrund som spelare och var bland annat med när Småland vann turneringen 1991. Han ger följande omdöme om Lucas Svensson.
– Han är en riktig slitvarg och en oöm spelare som går att använda i olika situationer. Han är väldigt laglojal och en sådan spelare som jag tror alla tränare verkligen vill ha i sitt lag som verkligen tar den rollen han får och utför den till 110 procent varje dag oavsett om det är träning eller match. En fantastisk spelare att ha i sitt lag.

Magnus Sandberg säger så här om vad vi kan förvänta oss av Småland i år.
– Från början när vi samlade den här 09-kullen i januari så har vi haft en inställning att vi är Sveriges näst största hockeydistrikt och därför ska vi i Småland alltid ha som mål att komma väldigt långt i turneringen. Det ska vi känna en stolthet och trygghet i framförallt.

Han fortsätter:
– Sedan i detta så är vi väldigt ödmjuka i form av att vi vet att vi spelar i en tuff grupp med fem andra lag som är väldigt bra. Det ska vi vara medvetna om. Men vi har ett bra självförtroende i gruppen och vi känner att vi har alla ingredienser i alla lagdelar för att vi ska kunna slå alla lag.

Tränaren förklarar vidare att Småland kommer spela en fartfylld och offensiv ishockey med mycket fysisk närvaro.
– Vi spelar ganska tufft och försöker sätta press på motståndarna.

Lista: Alla SIS:are som spelat TV-pucken

1962
Åke Ryman

1963
Göran Rosén
Johnny Ryman

1964
Johnny Ryman (2)

1980
Niklas Trofast

1981
Tommy Götesson

1982
Sven-Erik Andersson

1983
Mats Reinholdsson

1984
Joakim Fogelqvist
Mats Reinholdsson (2)

1986
Thomas Ekström

2012
Johan Ljungberg
Sebastian Orre

2016
Simon Davidsson

Taggar

Dela


5 reaktioner på Svensson – förste SIS:aren på åtta år i TV-pucken

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *