Ishockey

Sverige klart för VM-final

Ishockey Sverige fick revansch från fjolårets förlust i JVM-semifinalen mot Tjeckien. På hemmaplan i Scandinavium kunde man vinna med 5–2.

Sverige inledde semifinalen passivt och hamnade också i underläge en vit in på den första perioden. Men mitt i all passivitet kunde Brynäsbacken Theo Lindstein från ingenstans hitta in med en puck till kvittering.

Sverige skulle också ta ledningen i den andra perioden genom Axel Sandin Pellikka, men Tjeckien kunde kvittera i numerärt överläge relativt omgående och efter det blev Juniorkronorna återigen passiva.

I den tredje perioden var dock Sverige det starkare laget. Efter fem minuter kunde Jonathan Lekkerimäki sätta dit 3–2 och när sedan Noah Östlund kunde kontra in 4–2 i mitten av perioden såg Tjeckien ut som ett slaget lag.

Jonathan Lekkerimäki satte dit femman och därmed sitt andra mål för eftermiddagen.

Sverige spelar JVM-final imorgon. Motståndet står antingen USA eller Finland för.

Genrebild. Foto: Henrik Skoglund