Ishockey

Värnamo upp i serieledning – fick revansch mot Glimma

Ishockey En dag på jobbet för Värnamo när man mötte Glimma i deras hemmaborg. Tog sin tredje raka seger efter 2–4 (0–1,1–3,1–0) och klev upp i serieledning. – En av våra sämsta matcher i alltrean, konstaterade Värnamotränare Alexander Eriksson efteråt.

Måljubel för Värnamo. FOTO: Hedin/Väisänen

Senaste dessa lagen möttes blev det seger för Glimma med 2–1.

När det nu stod öga mot öga tog det nästan 17 minuter för Värnamo att spräcka nollan, Martin Mörck var det som blev förste målskytt, som också blev första periodens enda mål.

Sedan hann det knappt gå två minuter av period två när Austin Maietta utökade Värnamos ledning.  3–0 kom efter drygt tio minuters spel av mittperioden, inskickad av Dominik Chara. Då gjorde hemmalaget ett målvaktsbyte.

Glimma reducerade till 1–3 med drygt två minuter kvar av andra perioden. Det blev ytterligare ett Värnamomål innan pausvilan, där målskytten blev Fredrik Hansson.

I tredje blev det mer avslaget och något grinigare spel. Värnamo höll dock undan trots att Glimma gjorde 2–4 och försökte att komma i kapp genom att plocka målvakten i slutskedet.

Därmed inkasserade laget sin tredje raka seger och åttonde segern totalt i alltrean, vilket gör att Värnamo går upp i serieledning, en poäng bättre än Skillingaryd.

–Tycker vi gör en av våra sämsta matcher i alltrean. Någonstans ska vi åka hit och plocka tre poäng, vilket blev oerhört tufft. Men vår målvakt, Alexander Johansson visar att han är en av seriens bästa målvakter och håller oss kvar i matchen efter första perioden, säger Värnamotränare Alexander Eriksson om matchen som också berömde laginsatsen till viss del:

– Vi gör ändå en bra laginsats trots allt. Vi körde på med fyra kedjor med nya spelare och  lite annorlunda kedjeformationer. Men vi måste komma upp i tävlingsnivån och släppa på handbromsen annars kommer det ett bakslag.

Målskyttarna för Värnamo blev Austin Maietta, Martin Mörck, Dominik Chara och Fredrik Hansson.