Ishockey

VGIK tidigt borta

Ishockey Det lyckades inte alls för Värnamo GIK i hemmamatchen mot Kalmar HF. Förlust med 1–5 (0–3, 0–2, 1–0). En match där VGIK inte var från början.

Redan i inledningen fick Kalmar ett ledningsmål och när VGIK hade två man utvisade kom 2-0 och när den satt en spelare kvar i syndabåset kom 3–0. En klart avgörande period för matchen…

– Det kändes som att bensinen inte räckte. Vi har en lång säsong – en och en halv månad längre än i den föregående. Ändå ser jag säsongen som ett stort steg framåt, säger tränaren Anders Carlsson.

Även om VGIK förpassades till femte och sista plats i kvalserien genom förlusten pekar det i rätt riktning.

–Det finns parametrar som bra försvarsspel, täppa till bakåt, undvika onödiga utvisningar och förvalta målchanser som måste till. Och där var vi inte riktigt i matchen, säger Anders.

Första perioden var inte alls bra och det var svårt att känna igen laget. Och man hade ingen lätt uppgift i fortsättningen.

Målet som var mest av akademisk betydelse kom efter 44.29 genom Carl Lagerskog.

De spelare som ska lyftas trots förlusten är backen Johan Hjalmarsson samt Ted Nilsson, Alexander Heiel och Pierre Nilsson-Grans – en rutinerad och stabil kvartett som aldrig viker ner sig.

Två matcher återstår mot HA 74 och Halmstad.

–Vi gör en bra säsong och jag ser redan fram mot nästa. Jag vet vad vi kan och att vi kan bli ännu bättre. Det känns spännande, säger Anders, som redan är klar som tränare också nästa säsong. Det skapar framtid förhoppningar.

VGIK vann skotten med 30–25 (11–10, 11–5, 10–10). Lagen hade fyra tvåminutersutvisningar vardera. Publik: 437.