Motorsport

Bildextra: Felix Rosenqvist till Toronto

Bildextra: Felix Rosenqvist till Toronto

Motorsport Felix Rosenqvist beger sig till Kanada den här helgen när Indycarserien gör sig redo för det populära gatloppet i Toronto.

  [1/4]

  [2/4]

  [3/4]

  [4/4]

Tävlingen i Kanada – Honda Indy Toronto – är den sista i en intensiv period på kalendern innan ett fyra veckor långt sommaruppehåll.

För Felix Rosenqvist är förhoppningarna stora att bibehålla sin starka stadsbaneform under 2024. Värnamoföraren kvalade in i första startled i premiären på gatorna i St. Petersburg i mars, och slog sedan till med första startposition – den första någonsin för Meyer Shank Racing i IIndycarR – på stadsbanan i Long Beach.

Felix har redan beträtt Indycar-pallen i Toronto, vilket skedde 2022, och stod dessutom för en dominant insats på banan i Indy Lights 2016 då han vann båda loppen som kördes.

– Toronto har alltid varit en bra bana för mig, säger Felix Rosenqvist. Jag minns helgen där 2016 väldigt starkt. Det var ett av de viktigaste ögonblicken på min väg till Indycar. Det är definitivt en bana jag gillar och som alltid har passat mig väl.

Toronto är det första och enda stadsloppet den här säsongen där de nya hybridmotorerna används, en faktor som Rosenqvist tror kan komma att påverka körningen en del.

Felix Rosenqvist säger att det är viktigt med bra fart ut ur de långsamma svängarna och den extra effekten från hybriderna kommer att påverka både körbarheten och däckslitaget.
– Jag väntar mig inte att det vänder upp och ner på allt, men jag tror att det kan få större inverkan på det här racet än på kanske något annat den här säsongen.

Träningarna i Toronto drar igång på fredag. Kvalet körs på lördag, och själva loppet klockan 19.30 svensk tid på söndag kväll.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *