Motorsport

Christer vinnare i Klappjakten

Motorsport På lördagen var flera av Skillingaryds Motorklubbs förare och tävlade i södra Östergötland.

Christer Westerdahl. Arkivfoto: Nprallyfoto

Ydre MK arrangerade Klappjakten som är en deltävling i Bilsport Rallycup och Östgötarnas DM.

Snabbast i A- och B-förare VOC var Christer och Marie Louise Westerdahl, väl i mål skiljde 6,8 sekunder ner till andra platsen.

– Det var verkligen på tiden med en seger, riktigt roligt, är kommentaren från en glad Christer som tävlat lite sparsamt under 2017 men som nu följde upp fjärdeplatsen i hemmatävlingen Skilling 500 med en meriterande seger i Ydre.

I samma klass som Christer kom Rolf Andersson/Lars Josefsson på en tolfte plats.

David Lindström/Jessica Svensson, som har segern i Bilsport Rallycup 2016 att försvara i A-förare Grupp H, hade denna lördag en slirande koppling som extra svårighet och då får en åttonde plats i klassen och några viktiga poäng i årets mästerskap kännas som lite plåster på såret. De ligger när tre av fem tävlingar körts på en andraplats med god chans att avancera.

Frida Axelsson/Gustav Lindfors gjorde comeback efter en tids växellådsbekymmer och kom på en sjätte plats i B-förare Grupp H.

Övriga placeringar: Dennis Svensson/Fredrik Johansson elva i C-förare VOC där Johannes Josefsson/Oscar Karlsson bröt.

Kommande helg är klubbens förare aktiva på två olika ställen i södra Sverige. De som i första hand satsar på DM och Sydsvenska rallycupen beger sig till Rally Blekinge i Karlshamn medan ett gäng åker till Tranås och Badhotellrallyt.

Mats Bergman

Taggar

Dela