Motorsport

David nöjd med rallypremiären

Motorsport Premiären i den onotade rallycupen "Bilsport Rallycup" var i skånska Anderslöv under gårdagen. Fina SSMK-resultat gjordes med bland annat en silverplats.

Årets rallypremiären avklarad. Från vänster; Kjell Gustavsson, Agne Josefsson, Jessica Svensson och David Lindström. Foto; Frida Lindström

På en andra plats i klassen Grupp F (otrimmat 2WD) körde Agne Josefsson och Kjell Gustavsson in på en fin andraplats med sin VW golf. Agne och Kjell hade 20 sekunder ner till tredjeplatsen, så andraplatsen var relativ säker under dagen. Totalt i hela tävlingen, placerade sig David Lindström och Jessica Svensson sig bäst genom en femteplats i klassen A-förare Grupp H och det resulterade i en sjätte plats totalt.

– Mitt näst bästa resultat i Anderslöv någonsin och bättre än det året jag vann cupen. Jag satsar på Bilsport Rallycup och Jessica och jag åker hela cupen, berättar David Lindström från Skillingaryds Motorklubb.

Bilsport Rallycup är en onotad rallytävlingsserie som startade under gårdagen i Anderslöv och avslutas med anrika Novemberskölden i Nässjö MK;s regi under allhelgonahelgen. Totalt ingår sex deltävlingar.

– Väldigt mycket bättre start på denna säsongen än förra året. Vi var bara en tiondel efter Engström per kilometer jämfört med en dryg sekund per kilometer i slutet av förra säsongen. Arrangören hade sent fått problem med tillstånd på en väg och fick rådda om, så vi åkte en specialsträcka tre gånger och den andra specialsträckan två gånger. Den som gick tre gånger verkade passa mig bättre än den andra. Men vi var bra med hela dagen. Blåsigt, kallt och det yrde snö i luften stundtals, avslutar en nöjd David Lindström med att årets rallypremiär är avklarad.

Davids dotter Emma Lindström lotsade Karl-Erik Forsman från Botkyrka till en femteplats i klassen ”Grupp H Classic”. Nästa deltävling i den onotade rallycupen är Nybros tävling den 4 maj.

Under söndagen har  rallytävlingen Skänningeknixen, en asfalttävling, avgjorts i Östergötland. Peter Christensen gjorde sin rallydebut och slutade med en 7:e plats i klassen Grupp E (otrimmat 2WD). Kartläsare åt Peter var Linda Christensen.

Taggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *