Motorsport

Dubbla race på schemat när Felix debuterar på anrika Milwaukee Mile

Motorsport Felix Rosenqvist rundar av en intensiv sekvens av fyra Indycarrace inom loppet av tre veckor när den amerikanska formelbilseliten förbereder sig för en dubbel dos av racing i helgen på klassiska Milwaukee Mile.

Den anrika ovalen – uppkallad efter sin längd på precis en mile (1.6 kilometer) – är belägen strax utanför Milwaukee i West Allis, Wisconsin. Banan arrangerade sin första tävling redan 1903, då som ”dirt track-arena”, och är därmed den äldsta motorsportanläggningen i världen som fortfarande är i bruk.

Felix Rosenqvist har aldrig tidigare tävlat i Milwaukee, som gör comeback på Indycar-kalendern efter ett nioårigt uppehåll, men har dubbla skäl att se fram emot debuten på ”The Mile”. För andra gången i år (efter Iowa Speedway) står nämligen en dubbelhelg för dörren, med två race på agendan i ett alltmer avgörande läge av årets mästerskap.

Efter helgens race återstår bara finalen på Nashville Superspeedway den 15 september.

– Det ska bli kul att äntligen få tävla på Milwaukee Mile, en bana jag hört mycket om här borta i USA, säger Felix Rosenqvist. Det är en plats med väldigt mycket historia. Jag har haft en testdag där, och det är en speciell bana där jag tror att racingen kan bli ganska annorlunda. Det är mycket mindre dosering i kurvorna (9 grader) än på de andra kort-ovalerna vi kör, vilket är en stor faktor, och dessutom kan greppet förändras ganska mycket mellan racen.

Rosenqvist slutade sexa i det senaste ovalracet på World Wide Technology Raceway för två veckor sedan, trots att han flyttades ner nio platser på gridden för ett motorbyte efter att ursprungligen ha kvalat in i första led.

Meyer Shank Racing-svensken kvalade också in i topp fem på Iowa Speedway tidigare i år, och var snabbaste Honda-förare i kvalet till Indy 500 i maj månad.

– Vi har varit snabba på ovalerna i år, och med dubbla race i helgen står det extra många poäng på spel, avslutar Rosenqvist. Det här är en extremt viktig helg i vårt mål att nå topp tio i mästerskapet.

Rosenqvist är för tillfället 11:a i Indycar-tabellen, endast nio poäng bakom tiondeplacerade Santino Ferrucci. Det är dock många om budet kring topp tio-strecket, där fem förare just nu skiljs åt av bara 17 poäng.

Helgens tävlingar i Milwaukee inleds med fri träning på fredag. Kvalet körs på lördag kväll svensk tid, följt några timmar senare av helgens första race (med start midnatt lördag/söndag). Lopp nummer två körs på söndag kväll. Båda racen sträcker sig över 250 varv.

Pressmeddelande från Felix Rosenqvist

Pressbild

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *