Motorsport

Eddie tvåa i säsongspremiär 

Motorsport Värnamoföraren Eddie Ramirez Eriksson inledde säsongen med en pallplats i säsongens första race i Renault Clio Junior Cup.

Värnamoföraren Eddie Ramirez Eriksson inledde säsongen med en pallplats i säsongens första race i Renault Clio Junior Cup. Foto: Privatbild  [1/3]

Genom pole position och en andraplats i säsongens första race visade Eddie konkurrenterna att han blir att räkna med i år. Foto: Privatbild  [2/3]

Eddie får god hjälp i depån av föräldrarna och brorsan Alex. Foto: Privatbild  [3/3]

I helgen begav sig familjen Ramirez Eriksson till Kinnekulle Ring i Västergötland för säsongspremiären i Renault Clio Junior Cup. Eddie berättade i intervju i slutet på förra året att ambitionen i år är att bli totalsegrare i juniorklassen. Spänd av förväntan inför lördagsmorgonens inledande testkörning, lyckades 14-åringen köra runt Kinnekulle Ring på tiden 1.05,850, en halv sekund snabbare än konkurrenterna. Formen höll i sig till kvalet, där han gick i mål med den snabbaste tiden och tog pole position inför söndagens första race. 

I det första heatet tog Eddie starten och han ledde större delar av loppet. Två varv från mål passerades han av en konkurrent. En sen gulflaggssituation förstörde Eddies chanser att återta ledningen, men han korsade mållinjen på andra plats och visade att han blir att räkna med i år. 

Det andra heatet startade Eddie från ruta fem. Han fick en bra start och höll femteplatsen. Dock ställde slitna däck, olja på banan och vibrationer i bilen till problem och Eddie råkade ut för en avåkning. Han kom upp på banan och körde upp sig till en sjundeplats av 13 startande. 

Eddie summerar en god helg, men redan till helgen bär det åter av till Kinnekulle Ring för att köra Time Attack i sin Peugeot 206 RC.

Källa: Pressmeddelande från El Toro Racing

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *