Motorsport

Far och son snabbast i Hammarslaget

Motorsport Skillingaryds MK:s förare körde till sig framskjutna placeringar i alla bilklasser när Norrahammars MK arrangerade sin deltävling i årets E-cup i lördags.

Till vänster ser vi totalsegraren Jonas Blom och hans kartläsare, därefter Erik och Hans Bergman som blev 3;a totalt och till höger om bröderna ser vi Alexander Axelsson och Anders Johansson som knep totalsilvret i tävlingen  [1/4]

Otrimmade klassens prisutdelning  [2/4]

Längst till vänster är Kim Pettersson som hade sin sambo Jennie Blansch med sig i högerstolen. Paret blev tvåa bland C-förarna i trimmade klassen och 13;e ekipaget totalt i tävlingen.  [3/4]

Keith Wennberg tillsammans med pappa Hans Wennberg har precis fått pris för bästa Gr E-åkare under dagen.  [4/4]

Med sin klubbstuga som bas körde förarna tre sträckor i trakterna av Vaggeryd och Hok. Nästan 70 ekipage kom till start i Hammarslaget och Skillingaryds MK hade en bra dag.

I den trimmade klassen var årets suverän Jonas Blom, Norrahammars MK med kartläsaren Joakim Blom även denna dag oslagbar men Alexander Axelsson/Anders Johansson, SSMK kom in som tvåa totalt cirka 20 sekunder bakom. På femte plats i bilklassen och totalt hittar vi bröderna Erik och Hans Bergman medan C-föraren Kim Petersson/Jennie Blansch blev tvåa i C-klassen och trettonde totalt

I Grupp E var Keith och pappa Hans Wennberg snabbast med en segermarginal på 20 sekunder. Louise Blansch lånade bilen av sin syster Jennie och blev fyra i C-klassen tillsammans med Sanna Magnusson.

Den otrimmade klassen i E-cupen domineras helt av Skillingaryds MK, av de tio första platserna är nio från klubben. Bäst denna dag lyckades Johannes Josefsson/Oscar Karlsson som tog full poäng i cupen.

Tidigare ledaren Thomas och Sara Kurtsson förstärkte sin ledning genom en åttonde plats och leder nu cupen fyra poäng före Stefan Stigemyr/Jerry Eriksson som för dagen kom in på en tredje plats i A-klassen. Agne Josefsson/Kjell Gustafsson har nu börjat bli mer bekant med sin nya bil och kör in två sekunder bakom Stefan.

Christer Westerdahl/Cecilia Carlborg Larsson vinner A-klassen trots avåkning på SS 3. Lennart och Nellie Karlsson blir trea i C-klassen. I samma klass kommer John och Dennis Oscarsson nia medan Patrik Tallåker/Emilia Sjöberg kommer elva efter att ha lagt sex minuter extra på SS 4 men gillar man rally vill man ju hålla på så länge som möjligt.

Nästa tävling för klubbens förare är nu SM-tävling i Askersund kommande helg så Markus Theorin/Henrik Söderkvist får konkurrens i sin klass i JSM av Rasmus Thulin Johansson/Sara Mejving.