Motorsport

Felix blev påkörd – hamnade långt efter

Motorsport Felix Rosenqvist blev påkörd bakifrån tvingades i depå i indycar i Austin, Texas USA.

Felix Rosenqvist i indycar. Foto: Mattias Persson  [1/6]

Felix Rosenqvist i indycar. Foto: Mattias Persson  [2/6]

Felix Rosenqvist i indycar. Foto: Mattias Persson  [3/6]

Felix Rosenqvist i indycar. Foto: Mattias Persson  [4/6]

Felix Rosenqvisr. Foto: Mattias Persson  [5/6]

Felix Rosenqvist i indycar. Foto: Mattias Persson  [6/6]

Felix återvände i helgen till NTT indycar-serie med förhoppningen om ett nytt framskjutet resultat i mästerskapet. Han låg ett tag bland de 5–6 främsta men tappade efter ett depåstopp.

Han avancerade men blev påkörd när han låg på plats 16. Felix kunde förvisso ta sig tillbaka till depån och återupptog senare racet, men var då fem varv efter täten och klassificerades till slut på 23:e plats.

– Ett tufft race som vi får sätta oss ner och gå igenom, kommenterar Felix. Vi hade stora problem på den andra uppsättningen mjuka däck, men när vi blev av med dem fungerade bilen bättre. Då låg jag istället fast i trafik och förlorade mer mark där. Dessutom snurrade jag en gång, vilket inte direkt hjälpte.

Incidenten med Hinchcliffe inträffade på det 44:e varvet av 60, och ägde rum i den snabba näst sista kurvan precis före depån.

– Jag var på utsidan av Hinchcliffe och tycker att jag gav honom plats, avslutar Rosenqvist. Jag antar att det är sådant som händer. Det här har varit en väldigt positiv helg på de allra flesta sätt, med bra fart på både träning och kval men ett lite sämre race. Jag tror dock att det är kopplat ganska hårt till karaktären av just den här banan och hur däcken fungerade just här. Vi kommer att analysera allt som hänt och jag ser redan fram emot nästa race om två veckor!

Felix Rosenqvists krasch tvingade fram racets enda säkerhetsbilsperiod, vilket i sin tur öppnade upp för 18-årige Colton Herta att överta ledningen i ett lopp som han senare också vann. Herta blev därmed den yngste indycar-segraren genom tiderna.

Indycar-säsongen fortsätter närmast på Barber Motorsports Park i Alabama den 5–7 april.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *