Motorsport

Felix fyra i Paris eprix

Motorsport Felix Rosenqvist följde upp sjätteplatsen i Monaco förra helgen med en insats som sånär tog honom hela vägen till pallen när Formel E-säsongen nådde sin mittpunkt i Paris på lördagen.

  [1/2]

  [2/2]

Värnamoföraren slutade som stark fyra i den franska huvudstaden, precis bakom stallkamraten och förre F1-föraren Nick Heidfeld (GER) i ett lopp där duon körde hem det poängmässigt bästa sammantagna resultatet någonsin för sitt team Mahindra Racing.

– Det känns riktigt kul att få vara med och ge teamet det här resultatet, och jag är nöjd med mitt eget lopp, säger Felix Rosenqvist. Vi hade en väldigt bra bil igen idag och det här ger verkligen mersmak inför de återstående racen. Vi väntar fortfarande på den där första segern, men jag blir mer och mer övertygad om att den väntar runt hörnet.

Felix tog sig an den tekniska stadsbanan runt Invalides-komplexet i Paris för första gången i karriären, men hittade snabbt tillrätta mellan räckena och var bara hundradelar ifrån att ta sig hela vägen till Super Pole – dit de fem snabbaste avancerar – i tidskvalet.

Från sjätte startruta genomförde Rosenqvist sedan ett kontrollerat race, där han först tog sig upp på femte plats genom en omkörning på mexikanen Esteban Gutiérrez – som debuterar i Formel E den här säsongen efter att ha tävlat i Formel 1 så sent som förra året – och sedan fick fjärdeplatsen till skänks när den franske hemmafavoriten Jean-Éric Vergne kraschade.

Felix avslutade loppet i tät formation med framförvarande Heidfeld, och återfinns nu på sjätte plats i Formel E-tabellen – på samma poäng som femteplacerade Vergne.

… Vi hade en bra plan idag och för en kort stund före depåstoppet trodde vi nästan att det kunde räcka hela vägen till seger, avslutar Felix. Nu blev det inte riktigt så i slutändan, men vi har kapaciteten. Det som fattas just nu är lite, lite mer fart i kvalen. Vi har inte riktigt lärt oss att maximera däcken för ett flygande varv än, och för att kunna utmana om segrarna på allvar måste vi starta några platser längre fram. Det är ett område vi kommer att fokusera stenhårt på framöver. Vi är nästan där, och det här var ytterligare ett väldigt positivt race för oss.

Formel E-säsongen 2016–17 går nu in i en avslutande fas där de sex kvarvarande racen fördelas över tre tävlingshelger i Berlin (10–11 juni), New York (15–16 juli) och Montreal (29–30 juli).

Felix Rosenqvist är dock tillbaka på banan redan kommande helg (27–28 maj), när han beger sig till Japan för årets andra Super Formula-deltävling.

RESULTAT (topp fem)
FIA Formula E Championship
Paris ePrix

1) Sébastien Buemi (SUI), 49 varv
2) José María López (ARG), +0.707s
3) Nick Heidfeld (GER), +2.043s
4) Felix Rosenqvist (SWE), +2.621s
5) Nicolas Prost (FRA), +3.521s

MÄSTERSKAPSSTÄLLNING (topp fem)
FIA Formula E Championship
Efter 6/12 race

1) Sébastien Buemi (SUI), 132
2) Lucas di Grassi (BRA), 89
3) Nicolas Prost (FRA), 58
4) Nick Heidfeld (GER), 47
5) Jean-Eric Vergne (FRA), 40
6) Felix Rosenqvist (SWE), 40

Taggar