Motorsport

Felix i indycar igen

Motorsport Felix Rosenqvist siktar på nya framgångar indycar efter stark premiär där han länge var i ledning och till slut blev fyra på gatorna i St. Petersburg i Florida.

Felix Rosenqvist. Foto: Mattias Persson  [1/10]

Felix Rosenqvist. Foto: Mattias Persson  [2/10]

Felix Rosenqvist. Foto: Mattias Persson  [3/10]

Felix Rosenqvist. Foto: Mattias Persson  [4/10]

Felix Rosenqvist. Foto: Mattias Persson  [5/10]

Felix Rosenqvist i indycar. Foto: Mattias Persson  [6/10]

Felix Rosenqvist i indycar. Foto: Mattias Persson  [7/10]

Felix Rosenqvist i indycar. Foto: Mattias Persson  [8/10]

Felix Rosenqvist i indycar. Foto: Mattias Persson  [9/10]

Felix Rosenqvisr. Foto: Mattias Persson  [10/10]

Felix återvänder i helgen till NTT indycar serie med förhoppningen om ett nytt framskjutet resultat i mästerskapets första race på Cota, Circuit of the Americas, i Austin, Texas.

Säsongsupptakten i St. Petersburg gav stark vind i seglen för Rosenqvist och Chip Ganassi Racing. Den nya konstellationen fick en flygande start när det svenska nyförvärvet sensationellt kvalade in som trea och sedan höll jämna steg med en trio tidigare mästare – Josef Newgarden, teamkamraten Scott Dixon och Will Power – på sin väg mot en eftertrycklig fjärdeplats.

Inför helgens tävlingar på Cota, kanske bäst känd som värd för USA:s Grand prix i formel 1, hoppas Värnamoföraren förstås kunna bygga vidare på den lyckade premiären. 27-åringen är samtidigt väl medveten om att den högmoderna 5.5 km långa banan i Texas skiljer sig markant från de trånga gatorna i St. Petersburg.

– Cota blir en intressant tävling, säger Felix Rosenqvist. Banan är väldigt olik alla andra på indycar-kalendern, så det återstår att se hur det kommer att påverka racingen. Det är antagligen en av de tuffaste banorna för däcken och den som kräver flest kompromisser i inställningen av bilen. Det blir en utmaning för oss alla.

Cota gör i år debut på indycar-kalendern, men banan är trots det inte helt ny för förarna och teamen. Anläggningen arrangerade det officiella försäsongstestet för lite drygt en månad sedan, där Felix återfanns i topp fem under de båda dagar då fältet tog banan i besittning.

– Jag tror att alla ser fram emot det här nytillskottet på kalendern och vi hade ett bra test på Cota i förra månaden, fortsätter Felix Rosenqvist. Vi fick onekligen väldigt positiva besked i premiären, men jag skulle säga att Cota är så pass annorlunda att det här blir lite som en nystart för alla. Jag tror att vi kan få se ganska stora omkastningar, men jag ska göra mitt bästa för att ta vid där vi slutade i St. Pete.

Helgens tävlingar inleds som vanligt med två träningpass på fredag. Kvalet körs på lördag, och det 60 varv långa racet kl. 18.30 svensk tid på söndag kväll. Det sänds direkt på Viasat Motor och Viaplay.

Foto: Mattias Persson

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *