Motorsport

Felix laddar för ny hybridera

Motorsport Felix Rosenqvist går in i ett av årets mest svårtippade race i helgen när Ntt Indycar-serien fasar in en ny era med hybridmotorer vid Honda Indy 200 på Mid-Ohio.

Pressbild: Penske Entertainment  [1/4]

Pressbild: Penske Entertainment  [2/4]

Pressbild: Penske Entertainment  [3/4]

Pressbild: Penske Entertainment  [4/4]

Introduktionen av mästerskapets nya motorteknologi kommer precis halvvägs genom säsongen, och för med sig en rad oskrivna blad inför en helg där Rosenqvist och Meyer Shank Racing hoppas nå framgång på det Ohio-baserade teamets hemmaplan.

Mid-Ohio är också en plats förknippad med blandade känslor för Rosenqvist. Smålänningen gjorde sitt allra första Indycar-test på banan 2016 och tog också sin första pallplats i mästerskapet på Mid-Ohio 2019. De senaste åren har dock präglats av frustration efter ett antal incidenter på första varvet som tagit honom snabbt ur leken.

– Jag känner mig supertaggad inför Mid-Ohio, säger Felix Rosenqvist. Det var där jag körde en Indycar-bil för allra första gången, och det var där jag tog min första pallplats. Jag har många fina minnen där, och det är dessutom teamets hemmarace, vilket gör det extra speciellt.

Det stora samtalsämnet den här helgen är dock tveklöst introduktionen av de nya hybridmotorerna. De befintliga turboladdade förbrännings-V6:orna på 2.2 liter kompletteras nu, för första gången i mästerskapets historia, med ett hybridsystem som tillför uppemot 60 ytterligare, elektriska hästkrafter. Den extra kraften kan åberopas tillfälligt av förarna genom en knapp på ratten.

Läs mer: så fungerar Indycar:s nya hybridsystem

 – Det är första racet med hybriderna, vilket betyder att alla kommer behöva lära sig mycket på kort tid, fortsätter Felix Rosenqvist. Vi på MSR har bara haft tre testdagar (betydligt färre än de största teamen), men jag har mycket erfarenhet av elektrisk racing från Formel E som jag tror kommer underlätta en del. Dessutom har teamet varit väldigt framgångsrika med hybrider i sportvagnsracing i IMSA-mästerskapet. 

 – Jag känner mig relativt väl förberedd, men det kommer bli mycket nytt att smälta och den som gör det bäst blir den som vinner racet. 

 Felix Rosenqvist går in i helgens tävlingar som tia i Indycar-tabellen efter fem topp tio-placeringar på de första åtta racen. Träningarna på Mid-Ohio inleds på fredag, kvalet körs på lördag, och det 80 varv långa racet på söndag kväll svensk tid. 


TIDSSCHEMA

Alla angivelser avser svensk tid

Ntt Indycar-serien| Deltävling 9


Honda Indy 200 at Mid-Ohio

Mid-Ohio Sports Car Course (USA)


Fredag 5 juli

Fri träning 1: 21.20-22.35


Lördag 6 juli

Fri träning 2: 16.50-17.50

Kval: 21.00-22.30


Söndag 7 juli

Warm-up: 16.25-16.55

Race (80 varv): 19.45

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *