Motorsport

Felix Rosenqvist femma och elva

Motorsport Felix Rosenqvist fick med sig ett topp fem-resultat från säsongens näst sista deltävling i Ntt indycar serie.

  [1/4]

  [2/4]

  [3/4]

  [4/4]

Foto: Indycar

Det var Harvest GP på Indianapolis Motor Speedway.

Rosenqvist slutade femma i det första av helgens två lopp där han länge såg ut att kunna gå mot en pallplats men föll tillbaka bland varvade bilar i loppets slutskede.

• Stökigt förstavarv
I det avslutande lopp 2, som kördes sent på lördagskvällen svensk tid, fick Rosenqvist sedan nöja sig med 11:e plats efter att ha tappat mark på ett stökigt förstavarv där han bland annat blev påkörd i sidan direkt efter start. Värnamo-sonen fick senare också en smäll från Charlie Kimball.

Rosenqvist var bäst placerad av Chip Ganassi Racing-förare i såväl båda helgens tidskval som i fredagens lopp 1, men var överlag inte nöjd med slutresultatet under en allmänt tuff helg för det flerfaldiga mästarstallet – som alltjämt slåss om titeln med erfarne Scott Dixon inför avgörandet senare i oktober.

• Inte nöjd
– Inte den helg vi hade hoppats på, säger Felix Rosenqvist so tycker att de första loppet vag okej.
– Vi hade kanske kunnat nå pallen där med lite mer flyt de sista tio varven, men kanske är sällan tillräckligt bra. I lopp 2 försvann mina chanser egentligen redan i början när jag tappade fyra-fem platser i starten och hamnade bakom Scott, som vi förstås inte ville passera. Det blev väldigt kostsamt för min strategi eftersom det skulle ha varit min aggressiva stint på de röda (mjuka) däcken.

Rosenqvist bär ändå med sig en i delar positiv känsla från helgens tävlingar, där han bland annat bara var en ynka tiondel från första startposition i det första tidskvalet.

– Vi hade potential för det i det första kvalet men missade med liten marginal, så det var ändå ett bra besked, fortsätter Felix Rosenqvist.

Säsongens sista lopp i Ntt indycar-serien körs den 23–25 oktober på gatorna i St. Petersburg, Florida. Felix Rosenqvist blev fyra i det traditionsrika stadsloppet förra året i vad som den gången markerade hans debut i indycar.

RESULTAT

• Lopp 1
1) Josef Newgarden (USA), Penske, 85 varv
2) Alexander Rossi (USA), Andretti, +14.294
3) Rinus VeeKay (NED), ECR, +15.037
4) Colton Herta (USA), Andretti, +17.395
5) Felix Rosenqvist (SWE), Ganassi, +18.458

• Lopp 2
1) Will Power (AUS), Penske, 75 varv
2) Colton Herta (USA), Andretti, + 0.893
3) Alexander Rossi (USA), Andretti, + 6.190
4)Josef Newgarden (USA), Penske, + 9.588
5) Pato O’Ward (MEX), McLaren SP, + 10.077

11) Felix Rosenqvist (SVE), Ganassi, + 39.442

• Efter13/14 lopp
1) Scott Dixon (NZL), Ganassi, 502
2) Josef Newgarden (USA), Penske, 470
3) Colton Herta (USA), Andretti, 401
4) Will Power (AUS), Penske, 388 p
5) Pato O’Ward (MEX), McLaren SP, 376

10) Felix Rosenqvist (SVE), Ganassi, 294

Taggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *