Motorsport

Fina resultat i folkracefestival

Motorsport Skenefestivalen lockar södra Sveriges folkraceåkare och så även i år. Tre förare från Skillingaryds MK fanns på plats för att köra fem omgångar under två dagar och för två av förarna blev det final

Joakim Blansch på väg mot heatseger  [1/5]

Anders Hanssons Volvo är lite bucklig  [2/5]

Från vänster; Pontus Mejving, Anders Hansson och Joakim Blansch  [3/5]

Pontus Mejving var snabb  [4/5]

  [5/5]

Två seniorklasser tävlades det i då det fanns både framhjulsdriven och en bakhjulsdriven klass. Lördagen skulle innehålla tre omgångar och till kvällsvila gick Anders Hansson med 14 poäng i bakhjulsdrivna klassen, Joakim Blansch fick 15 poäng i framhjulsdrivna klassen och Pontus Mejving var en av tre fullpoängare i samma klass, det vill säga 21 poäng.

Under söndagen kördes två omgångar och Anders Hansson slutade strax utanför finalplats medan Joakim Blansch åkte C-final med sina totalt 22 poäng inkörda. Där blev han trea. 

– Jag är i efterhand nöjd med min tredjeplats i C-finalen. Det var en tuff tävling hela helgen med många tuffa heat och närkamper. Tyvärr har inte den lilla sista farten funnits där för att kunna gå hela vägen till A-final, men 1 poäng från B-final var att jag nästan nådde målet. Efter att ha varit sjua totalt i lördags hade jag som mål att ta mig till B-final, men nu i efterhand är jag nöjd med min plats i C-finalen trots att jag inte kört så mycket folkrace de senaste åren. Jag är nöjd med helgen, trevligt umgänge, fint väder, bra tävling och en teamkompis i A-final vilket gjorde att festivalhelgen blev klart godkänd, säger Joakim Blansch.

– Tyvärr räckte inte mina poäng till final. De satte mig i räcket i första heatet under söndagsmorgonen efter en startsmäll och i andra heatet vände de mig i ledningen. Så det var lite tråkigt, men helgen har ändock varit bra och det är alltid kul att vara ute på tävlingar och åka bil är alltid roligt i alla former. Vi är ett gott gäng i klubben som är ute tillsammans på tävlingar, säger Anders Hansson.

Pontus Mejving körde ihop totalt 30 poäng och en plats i A-final på söndagseftermiddagen var säkrad.

– Jag kom ut först när startljuset blev grönt vid A-finalen. Jag blev tyvärr vänd i första kurvan, kom loss efter en stund och var då ett halvt varv efter de andra. En bröt och en körde jag om så jag blev 4:a. Nöjd är jag med att tagit fyra heatsegrar under helgen. Bilen, en Nissan Micra, var ej med hem utan gick på anbud till annan folkraceförare, säger Pontus Mejving.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *