Motorsport

Flera nyheter i Sydsvenska Mästerskapet 

Motorsport Under 2020 kommer tre av sex SM-tävlingar att köras i Småland och Södra. Dessa blir då också stommen i 2020-års Sydsvenska Mästerskap och kompletteras i oktober med ett nyvaknat Rally Småland.

Rally. Arkivbild

Sydsvenska Mästerskapet 2020 körs i fem bilklasser. De vi känner igen från föregående år är 4 WD och 2 WD uppdelat i R-2 samt RWD och FWD.

Dessa kompletteras 2020 med en klass för R-1-bilar. Bilar som kan tävla i denna klass är den internationella R 1 och de nationella Grupp F, Grupp E och VOC.

De tre SM-arrangörerna garanterar att minst 20 ekipage kommer att få starta i R-1-klassen i sina respektive tävlingar. Dessa kör hela tävlingen inklusive rekognosering med möjlighet att göra egna noter. Startavgiften är satt till 5 500 kronor, men för att få en bild av hur många som vill köra i klassen kommer det under januari månad att öppnas en möjlighet att föranmäla sig. Ingen övre åldersgräns och A- och B-förare kommer att ha företräde.

Efter SSR i Älmhult i maj, Skilling 500 i Skillingaryd i juni och EC Snapphanerallyt i augusti avslutas sedan cupen med Rally Småland den 3 oktober, en utmaning som i planeringsstadiet omfattar 20 mil totalt och cirka sju mil specialsträcka.

Mats Bergman

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *