Motorsport

Första segrarna för Eddie

Motorsport Eddie Ramirez Eriksson från Värnamo har de två senaste helgerna tagit sina första segrar i karting.

Eddie, lagerkransad  [1/3]

Eddie som nummer 3.  [2/3]

Eddie körde bra  [3/3]

Tioårige Eddie har redan visat att han är duktig och i helgen blev det fantastiskt fina placeringar vid tävlingar i Lidköping, Malmö och Göteborg under söndagen.

Banan i Lidköping var helt ny för Eddie men han lärde sig snabbt. Han var tvåa på tidsträningen:
– Vi trodde att vi skulle vara på andra plats hela dagen, men Eddie gjorde en super körning och vann andra heatet, säger pappa Agustin stolt.

Finalen blev jättespännande. Eddie var på första plats nästan hela finalen men två varv mål krockade han och tvåan. Eddie fick tio sekunder straff för att hans frambumper gick in i den andres bil. Eddie var första i mål men med sina tio sekunder extra slutade han på sjätte plats. det var ändå mycket bra kämpat.

I Malmö var det dags för tredje tävlingen inom SKCC-serien. Malmö har ändrat sin bana så det var en helt ny bana för Eddie.
Eddie var väldig snabb i träning 1 och 2. Han körde i mål som sexa respektive tvåa.
I tidskörningen körde han sedan i mål på fjärde plats.
Heat 1 och 2 resulterade i placeringarna sju och två.

I finalen började han som etta. Efter en bra start var det tre som drog iväg från resten.De fajtades mycket hela racet och bytte positioner, men två varv före målflaggan körde Eddie om ettan. Eddie vann därmed sin första Micro-tävling i SKCC-serien 2017.

Eddie körde också i Göteborg med total nio Micro-förare.
Under tidskörningen gick allt perfekt: Eddie gjorde sin första Pole-position på en bana han aldrig har kört på innan. I heat ett kom han två och vann det andra.

I finalen vann Eddie klart och tog därmed helgens andra seger.

Eddie tackar sina sponsorer för allt hjälp han får under 2017.

Taggar