Motorsport Nässjö Motorklubb har arrangerat Novemberskölden för fyrtiofemte gången och med en silverplats för SSMK.

Peter och Lnda Christensen  [5/8]

Moa Martini och Patrik Thor   [6/8]

Johannes Josefsson och Kjell-Gustavsson   [7/8]

Henrik Lennartsson och Christoffer Svensson   [8/8]

Tävlingen brukar vara den avslutande tävlingen för säsongen för södra Sveriges rallyförare och blev så också i år då Skillingaryds MK tog beslut att ställa in sin tävling Skilling 500 den 7 november.

Coronapandemin har lamslagit större delen av rallysäsongen och med kraftigare restriktioner i våra angränsande regioner fanns tveksamheten även för Nässjö in i det sista. Arrangören och de tävlande gjorde sitt bästa och försåg bland annat förarna med munskydd och handskar, allt för att minska risken för smittspridning.

Klubben bjöd på ett uppskattat arrangemang med regntyngda vädermässiga förutsättningar och lovordades av de mer än 120 förare som kom till start och bland dem också sju kompletta ekipage och därutöver en kartläsare från Skillingaryds MK.

Totalsegrade gjorde Vimmerbyföraren Victor Karlsson i Toyota före hemmahoppet Johan Axelsson som med sin BMW var drygt sju sekunder efter Victor.

Så lite om med- och motgångar för Skillingaryds förare. Bäst placeringsmässigt lyckades denna dag Stefan Stigemyr/Jerry Eriksson som kom på andra plats i den fyrhjulsdrivna klassen.

Johannes Josefsson med kartläsare Kjell Gustavsson gjorde en mycket bra insats då de som B-förare körde in på en tredje plats i den sammanslagna klassen A och B-förare grupp F.

Simon och Daniel Bolsgård fortsatte att känna sig för i sin nybyggda trimmade Volvo och denna gång räckte det till en sjunde plats i B 2WD. Bland A-förare 2 WD körde Henrik Lennartsson/ Christoffer Svensson sin nya Volvo för första gången i tävlingstempo in på en sjunde plats av fjorton startande i klassen. David Lindström och Jessica Svensson hade en lite olycklig start på första specialsträcka ett men slutade till slut på nionde plats drygt tio sekunder efter klubbkamraten Henrik.

I klassen för C-förare grupp E kom Simon Vernersson/ Hans-Peter Picher på en fin femte plats och Peter och Linda Christensen på fjortonde.

Slutligen tog Patrik Thor sitt ansvar för framtida rallygenerationer genom att som kartläsare lotsa Moa Martini från Ydre till en sjunde plats i Ungdomsklassen.

Nu lägger sig lugnet över rallyverksamheten för Skillingaryds MK. För några tänds möjligen flitens lampa i garagen för att stå rustade när säsongen drar igång i april nästa år. Däremot får de som planerar för nästa års tävlingar inte vila, klubben kör som bekant Skilling 500 som SM den 18–19 juni 2021 och Skilling 50 planerar vi att köra i september. Viktigast för oss och hela världen är förstås att coronapandemin tappar sitt förlamande grepp över människor och länder, allt annat är oviktigt!