Motorsport

Joakim startar i värstingklass under SM-sprintfinal

Motorsport Rallyföraren, och teamets mekaniker, Joakim Blansch från Skillingaryds MK, får ratta Team Nybe:s fyrhjulsdrivna R5:a under lördagens sprintfinal i Kosta. – Det här är en dröm, helt klart, säger Jocke...

Jocke Blansch besiktigade teamets bilar under sprintdeltävling i Vara tidigare i år

På lördag avgörs Rally-SM Grussprint med Wäxjö MS som arrangör och tävlingsplats Kosta. Det småländska teamet, Team Nybe har guldmedalj i sikte, där fortåkaren Jonas Åkesson och Maja Bengtsson leder mästerskapet inför den sista tävlingen. I teamet startar även sprintexperterna Albin Nordh och Christoffer Bäck som ligger på fjärdeplats. På sociala medier meddelades det under gårdagen att en av mekanikerna, Joakim Blansch från Skillingaryds MK, tar plats i teamets tredjebil. 

– Jocke är en fantastisk person på alla vis och framför allt en riktigt duktig, noggrann och skicklig mekaniker som ger så mycket trygghet till ekipagen han skruvar åt. Jag säger som jag sagt tidigare, jag brinner för det här att ge chansen och möjligheten att få åka en sådan här bil. Det är en upplevelse man aldrig glömmer, säger teamchef Mattias Bengtsson.

Startnummer 53 under lördagens sprintfinal och i teamets tredje Skoda Fabia R5:a i tunga klassen 4WD finns således en överlycklig Joakim Blansch tillsammans med kartläsaren Josefin Ingvarsson från Hässleholms MK. 

– Detta ska bli så roligt, häftigt och spännande. Kul att vara tillbaka i en rallybil igen och inte vilken bil som helst, chansen att få köra en av teamets R5:or är en ren dröm och så fränt. Det känns nervöst, eller väldigt nervöst rättare sagt, men väldigt spännande. Jag som tyckte att det var stort att gå från 1WD till 2WD. Men nu driver det i varje hörn och det ska bli otroligt kul att få testa. Tack teamchef Mattias Bengtsson för att du ger mig denna möjlighet, det är svårt att beskriva tacksamheten, berättar Jocke på teamets sida. 

Tävlingen på lördag genomförs med en sträcka som går tre gånger. De tävlande får rekognoscera sträckan under förmiddagen och första start är vid lunchtid. 

På startlinjen i årets sista SM-sprint står även Tomas Wernersson och Hans-Peter Picher från Skillingaryds MK. De tävlar i klassen 2WD med sin Opel Ascona A. 

Anders Hansson och Joakim Blansch från Skillingaryds MK har varit mekaniker i teamet under året. Här ses de i Millebygdens deltävling tidigare i somras.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *