Motorsport

Marcus enda pallplatsen för SSMK i Blekinge

Motorsport Klubbens förare har varit aktiva i Blekinge den gångna helgen. Bilsport Rally Cup körde sin näst sista deltävling då Asarums Motorsällskap och Olofströms MK samarrangerade Rally Blekinge på lördagen. Skillingaryds MK hade fem ekipage plus en kartläsare på plats som alla kämpade för topplaceringar i sammandraget.

Robin och Simon Bolsgård fyra i Rally Blekinge. Foto: Lasses Rallyreportage  [1/6]

Patrik Tallåker och Inge Pettersson i Rally Blekinge. Foto:Lasses Rallyreportage  [2/6]

Marcus Karlsson och Emil Hagelvik tvåa i Rally Blekinge. Foto: Lasses Rallyreportage  [3/6]

HP Picher åker med Martin Bysen i Rally Blekinge. Foto: Lasses Rallyreportage  [4/6]

David Lindström och Elina Toftgård i Rally Blekinge. Foto. Lasses Rallyreportage  [5/6]

Christer Westerdahl femma i Rally Blekinge. Foto: Lasses Rallyreportage  [6/6]

”Det svänger ju hela tiden” var de flesta förarnas kommentarer efter målgång i tävlingen. Arrangörerna har förmånen att ha Sveriges krokigaste vägar inom sitt område. Medelhastigheterna ligger nästan alltid under 100 km/timme medan de i våra trakter oftast ligger 110 och 120 km/timme. Samtidigt är vägarna kantade av stora och små stenar vilket gör att minsta förarmisstag kan innebära att det är slutkört för dagen.

Marcus Karlsson/Emil Hagelvik är inne i ett framgångsstim nu. Efter förra veckans seger i Eksjö blev det nu en andra plats C-förare Grp F/VOC efter Moltas Olofsson, Asarum. Marcus körde så fort att bara en A-förare var före honom i standardklassen och det gav också en femtonde plats totalt av de cirka hundra som kom till start. Marcus ligger nu tvåa i cupen inför avslutningstävlingen i Nässjö. I samma klass kom Patrik Tallåker/Inge Petersson på elfte plats och kartläsaren Hans-Peter Picher lotsade Martin Bysén från Ryds MK till en fjortonde plats.

I Grp F/Voc för A-förare körde Christer Westerdahl/Nathalie Bernström in på en femte plats och det är också deras placering i sammandraget.

I klassen för A-förare i trimmade tvåhjulsdrivna bilar tar David Lindström, denna gång med kartläsaren Elina Toftgård, poäng i totalen med sin sjunde plats. David som vunnit cupen flera gånger ligger nu trea totalt.

Robin och Simon Bolsgård blev tvåa i Eksjö förra helgen och fjärdeplatsen av tio startande på de utslagsgivande blekingevägarna är ännu en framgång.

Kommande tävling för klubbens förare är kommande helgs SM-deltväling Västrallyt. Carl Eriksson lotsar än en gång Melvin Bengtsson, Kullings och Johan och Per-Ola Pettersson skall liksom Melvin och Carl behålla eller förbättra sina andra platser i JSM. Vi önskar dem lycka till.

Tack Lasses Rallyreportage för bilderna.

Pressmeddelande från Skillingaryds MK

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *