Motorsport

Nattsvart för Felix Rosenqvist

Motorsport Felix Rosenqvist tvingades bryta nattens Ntt indycarlopp på World Wide Technology Raceway i USA med tekniska problem.

Pressbilder

  [1/4]

  [2/4]

  [3/4]

  [4/4]

Rosenqvist stod för ett starkt kval till säsongens sista ovallopp när han körde in som tia, trots en tidig plats i turordningen som innebar att han satte sina två flygande varv när banan inte var som bäst.

Loppet, som kördes sen natt svensk tid med målgång strax efter kl. 05.00 på söndagsmorgonen, blev dock inte vad Rosenqvist hade hoppats på. Tekniska problem satte käppar i hjulen när Värnamoföraren först förlorade tid med ett motorstopp i depån och sedan tvingades bryta med trasig drivaxel 50 varv från mål i det 260 varv långa loppet.

– Det verkar aldrig vända för oss den här säsongen, säger Felix Rosenqvist. Vi hade bra fart idag och gjorde ett kval vi definitivt måste vara nöjda med, men fick ingenting för det den här gången heller. Det är förstås en besvikelse att behöva bryta på det här sättet, men det ingår i sporten ibland. Vi tappar inte fokus och vi kommer fortsätta göra allt vi kan för att avsluta den här säsongen på ett positivt sätt.

Tre lopp återstår av Indycarsäsongen 2021. Samtliga körs på den amerikanska västkusten i september. Närmast väntar om tre veckor ett besök i Portland, Oregon där Felix Rosenqvist stod på pallen 2019.

• Resultat
1) Josef Newgarden (USA), Penske, 260 varv
2) Pato O’Ward (MEX), Amsp, + 0.539
3) Will Power (AUS), Penske, + 5.866
4) Scott McLaughlin (NZL), Penske, + 6.662
5)Sebastien Bourdais (FRA), A.J. Foyt, + 7.796

Brutit: Felix Rosenqvist (SVE), Amsp, + 49 varv

• Mästerskapsställning
1) Pato O’Ward (MEX), Amsp, 435
2) Alex Palou (ESP), Ganassi, 425
3) Josef Newgarden (USA), Penske, 413
4) Scott Dixon (NZL), Ganassi, 392
5) Marcus Ericsson (SVE), Ganassi, 375

21) Felix Rosenqvist (SVE), Amsp, 149

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *