Motorsport

Nellie blev bästa kartläsare i Rally-SM sprint

Motorsport Idag har tredje deltävlingen i Rally-SM Grussprint genomförts i Karlskrona. I Blekingeskogen gjorde förare och kartläsare från Skillingaryds MK sitt yttersta och det resulterade i fina resultat

Nellie och Jonas under andra sträckan och första vägbytet  [1/5]

"Ja, sträcka två fungerade fint", konstaterar Nellie  [2/5]

Nellie Karlsson från Skillingaryds MK blev bästa kartläsare idag och tog hem ett vandringspokal. Till höger är chauffören Jonas Åkesson som ger Nellie bästa betyg efter dagen  [3/5]

David Lindström och Jessica Svensson från Skillingaryds MK  [4/5]

Fin körning resulterade i en fjärde plats. Bästa SM-resultatet i år för David och Jessica  [5/5]

Totalvann gjorde hemmaföraren Jonas Åkesson med Skillingaryds MK:s Nellie Karlsson. Sluttiden blev 13.08,0 efter tre körda sträckor och var 1,4 sekunder före tvåan Mattias Adielsson, Göteborgs MF, och Maja Bengtsson, Älmhults MK. 

Jonas Åkesson berättar efter målgång om den 7 kilometer långa sträckan, som gick tre gånger, intill regementet strax utanför Karlskrona: 

– Det gick vägen. Jag snurrade tyvärr och tappade 2-3 sekunder på sista vändan, så vi fick ta ordentligt resterande fram till mållinjen. Om jag ska fortsätta köra grussprintarna? Ja, det beror på chefen där hemma, om jag får fortsätta, säger Jonas Åkesson och fortsätter; 

– Jag känner till området här i Karlskrona väl, men inte just den här vägslingan har jag inte kört. Nellie och jag har inte kört tillsammans tidigare. Hon är lugn, trygg, fantastiskt duktig och oerhört fokuserad, säger Jonas Åkesson.

Nellie Karlsson:
– Det var första gången jag tävlande tillsammans med Jonas. Superkul att få den här chansen och den här sträckan hade allt. Det här är min fjärde totalseger och jag är så tacksam att få åka med så många olika förare, summerar Nellie Karlsson från Skillingaryds MK. 

David Lindström och Jessica Svensson från Skillingaryds MK fanns med i klassen nationella 2WD. De körde riktigt bra under dagen, placerade sig på pallplats under de två första sträckorna och var exakt tiondelslika med Fagersta MK:s Tomas Pettersson vid slutmål. Eftersom det i rally finns särskiljning under rallytävling drog Tomas längsta strået då han var snabbare än David på tredje vändan och Skillingarydsparet fick nöja sig med en fjärdeplats. Även om det blev en placering precis utanför pallplats blev det bästa SM-deltävlingen för året för Lindström/Svensson som fick med sig 12 värdefulla SM-poäng hem till Plombo. David och Jessica finns nu på en sjätteplats av 38 poängplockare efter tre deltävlingar. 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *