Motorsport

Nellie och Carl laddar för SM-premiären

Motorsport Till helgen är det rally-SM premiär i Vännäs och Skillingaryds Motorklubb är representerade med två kartläsare

Emrik Smedberg och Carl Eriksson laddar för rally-SM. Foto; Jennyh Persson

Vinterrally, mycket snö och kallt. Det väntar Nellie Karlsson och Carl Eriksson som båda är kartläsare i nya team under årets rally-SM. Tävlingen pågår under fredag och lördag och tio mil specialsträcka ska köras. Carl Eriksson är kartläsare i otrimmade klassen som har 13 startande i klassen och Nellie Karlsson startar i trimmade tvåhjulsdrivna klassen som har 28 startande. Totalt har SM-premiären 86 startande ekipage.

– Vi åker i eftermiddag för att ta resan i två etapper. Ny förare för året är Emrik Smedberg från Wäxjö MS i en Honda Civic Type-R. Vi ska köra shakedown på torsdag innan tävlingen drar igång på allvar på fredag. Vi ska också skriva egna noter (reds anm; vägens beskrivning) för första gången på fredag, säger Carl Eriksson från Skillingaryd.

Arkivfoto; Nellie Karlsson och Johan Axelsson.

Från Gnosjö åker Nellie och pappa Lennart Karlsson också upp till Vännäs i eftermiddag.

– Johan och resten av teamet rullade från Nässjö norröver i morse. Vi kommer att åka till Depå Grande ikväll för test under morgondagen, därefter fortsätter vi mot Vännäs. Det är mycket nytt för mig och en utmaning med första SM-tävlingen. Så under vintern har jag försökt förbereda mig så mycket jag kan med bland annat mycket analysering av incarfilmer samt att jag varit ute och tränat på att skriva egna noter (reds anm; vägens beskrivning), berättar Nellie.

– Jag är otroligt laddad och glad över denna chansen tillsammans med Johan och hela teamet. Det känns riktigt bra då jag och Johan har väldigt kul tillsammans och alla i teamet är kanonbra så det kommer bli riktigt roligt under dessa dagar. Johan har mycket rutin och erfarenhet och det känns jättebra då SM är nytt för mig. Jag hoppas på en bra och givande helg, hälsar Nellie innan hon startar tillsammans med Johan Axelsson från Nässjö i helgens rally-SM premiär.

Förutom ovan kartläsare finns Joakim Blansch och Anders Hansson på plats. Duon ser till att serva Victor Hansen från SMK Hörbys bil under tävlingen.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Nellie och Carl laddar för SM-premiären

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *