Motorsport

Nellie tog SM-guld i sprintmästerskap

Motorsport Skillingaryds MK:s kartläsare Nellie Karlsson tog plats hos Jonas Åkesson, Karlskrona AK, i finaltävlingen i Rally-SM Grussprint när mästerskapet gästade Västerås i lördags. – Det blev både glädjerop och glädjetårar, säger motorklubbens egna guldmedaljör när medaljen bärgades.

Jonas Åkesson och Nellie Karlsson tog SM-guld i Rally-SM Grussprint. Foto: Lennart Karlsson

Inför den sista deltävlingen i Rally-SM Grussprint fanns guldvittring i den fyrhjulsdrivna Skoda Fabian som rattas av Jonas Åkesson och kartan lästes av SSMK-Nellie. Rallyduon ledde mästerskapet i 4WD-klassen med några poäng före Mattias Adielsson och Maja Bengtsson. 

Fyra gånger skulle slingan i Västerås köras under lördagen och det var efter tredje sträckan som Nellie och Jonas gick upp i totalledning i tävlingen. Tävlingsnerverna var under kontroll och snabbaste tiden gjordes även under sista rundan och vid målgång var det klart. Det blev ett SM-guld i sprintmästerskapet. 

Nellie Karlsson, Skillingaryds MK, berättar:
– Tävlingarna med Jonas Åkesson har varit riktigt roliga och givande. Jonas är verkligen en fantastisk chaufför. Så tacksam att jag fått chansen att åka med i tre av fyra deltävlingar som Jonas har ställt upp i. 

Hur känns det att vara guldmedaljör?
– Obeskrivligt. När vi efter målgång i lördags eftermiddag fick veta resultatet blev det både glädjerop och glädjetårar. Kändes helt ofattbart och det gör det fortfarande. Jag har inte riktigt kunna ta in det ännu, summerar Nellie Karlsson, Skillingaryds MK:s guldmedaljör i sprintmästerskapet. 

I Karlskronas deltävling tidigare i år tog Jonas och Nellie en totalseger och viktiga poäng mot SM-guldet. Foto: Sara Mejving

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *