Motorsport

Nöjda med rallygruspremiären

Motorsport Carl Eriksson från Skillingaryds Motorklubb har idag varit kartläsare  i Katrineholm. En fin 20;e plats av 36 startande med sin motorsvaga bil. "Vi gjorde vad vi kunde"

Slottsprinten i Katrineholm var publikfri. Foto; Privat  [1/4]

Carl Eriksson och Emrik Smedberg. Foto; Privat  [2/4]

Service och intervjuer. Foto; Privat  [3/4]

Carl Eriksson, Skillingaryds Motorklubb. Foto; Privat  [4/4]

Katrineholm körde ”Slottsprinten” under lördagen där en specialsträcka skulle köras tre gånger. Carl Eriksson var kartläsare åt Erik Smedberg, Wäxjö MS, och killarna var nöjda efter dagen.

– Dagen började med en rekognosering (reds anm; genomkörning) av specialsträckan som var 2,3 kilometer lång. Vi utgick från de befintliga arrangörsnoter som fanns men ändrade ganska mycket för att det skulle passa oss bra. Det var längesedan vi satt i rallybil nu på grund av corona, sist var det i ett kallt Vännäs i vintras, så det var väldigt kul att äntligen få vara tillbaka. Vi är nöjda med vår 20:e plats, vi har gjort vad vi kunnat med vår motorsvaga bil, grupp N, mot de övriga trimmade bilarna i samma klass, säger Carl Eriksson från Skillingaryds Motorklubb.

Nästa planerade tävling för rallyduon är SM i Hässleholm i augusti om förutsättningar ges att den blir av.

I tvåhjulsdrivna klassen, där Carl tävlat i dag, vanns av Robert Andersson och Carl Gustaf Karlsson från Eskilstuna och totalt vanns tävlingen av Jari Saarinen och Jörgen Fornander från Östergötland i den stora fyrhjulsdrivna klassen.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *