Motorsport

Patrik och Emilia bronsmedaljörer i SM-premiär

Motorsport Under helgen avgjordes första deltävlingen i Rally-SM i värmländska Kil. Skillingaryds Motorklubb gjorde fina resultat, flertalet SM-poäng togs med hem och en bronsmedalj i nya standardklassen

Carl Eriksson och Emrik Smedberg. Foto; Jennyh Persson  [1/6]

Bästa kamraterna i SM-premiär, Joakim Blansch och Anton Geijersson. Foto; Joel Carlsson  [2/6]

Hörbys Pontus Berglund har Nellie Karlsson från SSMK i högerstolen, det blev en fin 11:e plats för duon. Foto; Joel Carlsson  [3/6]

Gällaryds rallytalanger Patrik Tallåker och Emilia Sjöberg tog hem bronset i SM-premiären. Foto; Privat  [4/6]

Joakim Blansch och Anton Geijersson. Foto; Joel Carlsson  [5/6]

Nellie och Pontus är nöjda med SM-premiären. Foto; Joel Carlsson  [6/6]

I det nya mästerskapet för standardbilar fanns Patrik Tallåker och Emilia Sjöberg som stabilt körde in på en bronsplats i Rally-SM premiären!

– Det var en mycket trevlig helhetsupplevelse. Vi bilade upp i servicebussen, tältade på campingen, rekade och hann se mycket fint längs vägarna. Fredagskvällen körde vi shakedown (reds anm; teststräcka) och blev chockade över responsen och hur mycket publik det var.

– På lördagen var det dags för tävling, båda var vi laddade och förväntansfulla. Det var fantastiskt fina vägar, ett mycket proffsigt arrangemang där det inte blev några förseningar och funktionärerna hade koll. Sträckorna var varierande i längd, tempo och karaktär. Även väderförhållandena växlande mellan sol, molnigt och skurar. Denna tävling kände vi oss för, vi hade nybyggd bil, det var länge sedan vi tävlade och det var också med Barths noter, vilket vi tidigare inte testat.

– Upplevelsen går inte att klaga på, inte heller vårt teamwork. Vi ser fram emot kommande SM-tävlingar som vi har planerat att åka. Vi laddar redan om batterierna inför Älmhult nästa helg. Hemresan från Kil gick lite extra smidigt när man hade både pokal och blomsterbukett med sig hem, summerar Patrik Tallåker och Emilia Sjöberg som fick med sig en tredje plats i det nya mästerskapet i standardklassen.

• Nellie blev 11:a i stenhård konkurens
I trimmat 2 WD stod över 40 tävlingsekipage på startlinjen och Nellie Karlsson är kartläsare till Pontus Berglund från SMK Hörby.

– Vi hade en grymt rolig helg i Kil med teamet. Allt fungerade kanon med samarbetet mellan mig, Pontus och teamet. Vägarna var bland de häftigaste jag åkt, brutalt snabbt bitvis och väldigt krokigt. Så fränt! Vi blev 11 av 43 stycken i nationella 2 WD vilket vi är nöjda med med tanke på det otroligt tuffa startfältet. Tanken, framöver, är full satsning i traditionella Rally-SM och även åka lite mer utöver det, vad det blir får vi se. Såklart beror allt på om bilen är hel också, hälsar Nellie Karlsson som är nöjd kartläsare efter helgens SM-premiär.

I samma klass, trimmade 2 WD-klassen gjorde barndomskamraterna Jocke och Anton SM-debut tillsammans. Här sammanfattar de helgen;

– Det var en riktigt bra helg. Bilen fungerade klockrent hela lördagen och vi hade grymt kul. Ganska krokiga, men även snabba och breda fina vägar erbjöds. Stundtals kändes det som man läste noter i krokiga Blekinge men hastigheten var dubbelt så hög så det fanns inte så mycket marginaler utmed de snabba partierna. En liten miss från Jocke och en liten miss från mig så potential till att detta kan gå fort till slut finns absolut.

– Vi tog oss i mål utan konstigheter och blev 21:a i klassen, av 43 startande. Samarbetet fungerar absolut jättebra mellan oss även om vi hade någon miss, berättar glatt kartföraren Anton Geijersson och avrundar med att hälsa att nästa tävling blir i Sydsvenska Rallyt som körs nästa helg och är andra deltävlingen i Rally-SM.

I internationella klassen 2 WD var Carl Eriksson kartläsare åt Wäxjös Emrik Smedberg.

– Tävlingen började lite försiktigt och vi var ganska långt efter men efter lunch hittade vi en bättre känsla och försökte öka lite allteftersom. Vägarna var överlag ganska snabba men där fanns även krokiga partier som passade oss bra. Planen för oss är att fortsätta tävlandet i Rally-SM och nästa tävling är Sydsvenska Rallyt nästa helg, berättar Carl Eriksson som efter helgens SM-tävling är på sjätte plats i totala SM-tabellen.

Rally-SM deltävlingar är som följer:
27– 28 augusti, Sydsvenska Rallyt Älmhult
10–11 september, Snapphanerallyt Hässleholm
24–25 september, Skilling 500, Klevshult

Till helgen är det premiär i Bilsport Rallycup i Vimmerby. På startlinjen finns ungdomsrallyföraren Johan Pettersson, App K-klassen Nils Thelin, Gr E Samuel Toftgård, Simon Wernersson, Grupp F Christer Westerdahl. I trimmade klassen ses David Lindström.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *