Motorsport

Patrik Thor lyckades bäst i Nässjörally

Motorsport Nässjö Motorklubb arrangerade på lördagen Novemberskölden för fyrtiotredje gången. Tävlingen avslutar säsongen för södra Sveriges rallyförare och var också sista tävlingen i Bilsport Rally Cup.

Patrik Thor. Foto: Nprallyfoto  [1/8]

John Oscarsson. Foto: Svensk Motormedia  [2/8]

Kim Pettersson. Foto: Svensk Motormedia  [3/8]

David Lindström. Foto: Mhrallybilder.se  [4/8]

Agne Josefsson. Foto: Svensk Motormedia  [5/8]

Alexander Axelsson. Foto: Mhrallybilder.se  [6/8]

Jocke Blansch. Foto: Mhrallybilder.se  [7/8]

Sune Lorentzson. Foto: Mhrallybilder.se  [8/8]

Klubben bjöd på ett uppskattat arrangemang med utmärkta vädermässiga förutsättningar och lovordades av de mer än 180 förare som kom till start och bland dem också 21 kompletta ekipage och därutöver fem kartläsare från Skillingaryds MK.

Totalsegrade gjorde Lars Engström från Kullings MS som med sin Volvo var nästan fyra sekunder före Victor Karlsson från Vimmerby.

Så lite om med- och motgångar för Skillingaryds förare. Bäst placeringsmässigt lyckades denna dag Patrik Thor/Inge Pettersson som körde in på en andra plats i klass C-förare Grupp F med sin Volvo. Patrik ledde inför sista sträckan men tappade tyvärr lite tid och blev tvåa och blev då också snabbast av sju klubbkamrater i klassen.

Johannes Josefsson/Oscar Karlsson blev trea, Agne Josefsson/Robin Svanberg femma, Börje och Oscar Åkerhag sjua, Erik Axelsson/Evelina Kurtsson åtta, Thomas och Sara Kurtsson tia, John och Dennis Oscarsson nittonde och Benny Enström/Jacob Brandt på tjugoandra plats.

Näst bäst i placering blev son och far – Kim och Per-Johan Pettersson – som kom trea i klassen för C-förare i trimmade bilar. Det var en bra uppföljning på förra helgens säkrade B-licens.

I A-klassen för trimmade bilar kom Alexander Axelsson/Christoffer Carlsson på en stark fjärde plats och också på femte plats totalt strax före David Lindström/Jessica Svensson på femte plats i klassen.

Ytterligare en son/far-besättning hittar vi i Grupp E för A/B-förare. Keith och Hans Wennberg blev femma. Kevin Andersson/Jonathan Johansson kom på nionde plats och Dennis Pettersson/Mattias Petersson på tolfte plats.

Bland C-förarna blev Joakim och Jennie Blansch sjua, Simon Vernersson/Hans-Peter Picher femtonde i sin debuttävling och Louise Blansch bytte av sin syster vid ratten och tillsammans med Sanna Magnusson kom de på nittonde plats.

Christopher Zeijlon/Ida Söderberg gjorde comeback i en otrimmad bil och trots ovanan blev de sjua i i klassen med Christer och Marie-Louise Westerdahl på elfte och Per-Ola och Johan Pettersson på fjortonde plats. I den klassen ser vi också Markus Theorin i ovan kartläsarstol men lotsade in sin förare till en andra plats.

Framgångsrikast bland kartläsarna denna kväll var Henrik Söderkvist som hjälpte Fredrik Karlsson till en seger i sin klass.

Sist en efterlängtad comeback efter ett års motorkrångel av Sune Lorentzson/Dan Sjöqvist som kom nia i sin Appendix K-klass.

Nu lägger sig lugnet över rallyverksamheten för Skillingaryds MK. För några tänds möjligen flitens lampa i garagen för att stå rustade när säsongen drar igång i april nästa år. Däremot får de som planerar för nästa års tävlingar inte vila, klubben kör Skilling 50 den 1 maj och Skilling 500 den 31 augusti, så där är arbetet i full gång liksom det är med SM tävlingen i juni 2020.

Mats Bergman

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *