Motorsport

Rally körs i Rydaholm

Motorsport Skillingaryds MK arrangerar nu på lördag den 6 maj den andra deltävlingen i årets Scalextric Rally Cup.

Skilling 50 bjuder på två sträckor som körs två gånger, sammanlagt 23 km vilket är lagom mycket och är ett sätt att visa för alla att klubben är mån om att de som kör cupen skall få tävla under bästa tänkbara förhållande.

Cupen fyller en viktig funktion för både de som är på väg upp och de som är rallymotionärer och bidrar till sammanhållningen bland rallyfolk i de arrangerande klubbarna.

Skillingaryds MK är den enda motorklubben med rally på programmet i den så kallade GGVV regionen (Gnosjö, Gislaved, Värnamo och Vaggeryd) och har aktiva förare och medlemmar även i Rydaholmstrakten som nu får chansen att visa upp sig på hemmaplan.

Hela tolv av de 80 ekipagen kommer från den arrangerande klubben, därtill en av föråkarna. Bland klubbens förare finns också tänkbara favoriter till totalsegern, till exempel David Lindström, Håkan Ståhl och Rasmus Lindahl men de kan utmanas av framför allt Pierre Melin, Nässjö. I standardbilsklassen är Johan Axelsson det stora hemmahoppet.

I klassen för historiska bilar ser vi två hemmaförare som ger en fläkt av 80-talet. Det är Svante Arthursson med kartläsaren Anders Fransson samt Bengt Lundström med Billy Paulsson i högerstolen.

Svante gör comeback efter ett långt, långt uppehåll medan Bengt har motionerat sig då och då i Midnattssolsrallyt. Båda har meriter både i Sverige och internationellt långt över den genomsnittlige rallyföraren så det skall bli spännande att följa dem i skogen på lördag Första start är från Rydaholms Värdshus. Där finns det också möjlighet att se all ekipagen under serviceuppehållet innan de ger sig ut på det andra varvet.

Startlistan finns här (pdf)

Mats Bergman, SSMK

David Lindström. Foto: Preben Hansen

Taggar

Dela