Motorsport

Rally-SM flyttas fram

Motorsport Organisationskommittén i Skillingaryds Motorklubb flyttar fram årets Skilling 500, deltävling i Rally-SM, till 2021.

Arkivfoto från tidigare SM-deltävling

Tävlingen skulle körts som en deltävling i rally-SM 2020 under 26 – 27 juni och vara del av Skillingaryds Motorklubbs femtioårsjubileum.

– Tack vare ett snabbt och framsynt beslutsarbete från Svenska Bilsportförbundets rallyutskott är vi garanterade SM-status och får oss tilldelade det datum vi önskar, den 18 – 19 juni 2021, säger Mats Bergman, motorklubbens tävlingsledare.

– Vi tror att detta är bäst för både tävlande, klubbens medlemmar och våra samarbetspartners. Dessa har nog med att hålla sitt vardagsliv och ordinarie verksamheter igång i dessa svåra tider utan att behöva tänka på ett rally flyttat till senare i höst, fortsätter Mats Bergman.

– Vi räknar med att det mesta av det arbete som lagts ner inför årets tävling kommer att kunna användas och det ger då några fartfyllda dagar i Vaggeryds och Gnosjö kommuner nästa år, säger Pia Thulin, ordförande i motorklubben.

Duon hälsar vidare att ”Nu hoppas vi att alla runt om i landet som drabbas fysiskt, psykiskt , socialt och ekonomiskt får en hoppfull vardag igen och tillfällen i livet att se fram emot med glädje, till exempel Göhlins-Skilling 500 i juni 2021.”

Taggar

1 reaktion på Rally-SM flyttas fram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *