Motorsport

Rallyförare plockar SM-poäng

Motorsport Carl Eriksson, Skillingaryds MK, blev trea i Asfalts-SM och i lördags fick David Lindström SM-poäng när Vara arrangerade den andra deltävlingen i Grus-SM.

Erik Bergman och Per Andersson i Grus-SM i Vara. Foto; Lars Lindqvist  [1/3]

David Lindström och Jessica Svensson i Grus-SM i Vara. Foto; JCrallypics Joel Carlsson  [2/3]

Emrik Smedberg med codrivern Carl Eriksson blev trea i Asfalts-SM. Foto; Privat  [3/3]

Den 24 juli kördes de två avslutande SM-deltävlingarna i Rally SM på asfalt. Carl Eriksson och hans förare Emrik Smedberg, Växjö MS, hade chansen att avancera uppåt i tabellen. Tyvärr kom det inte så många startande till klassen i avslutningen så det utdelades inte full poäng. Trots två fina andra platser i de båda tävlingarna stannar de på en tredjeplats sammanlagt i klassen.

Carl och Emrik har sedan denna tävling ägnat sig åt att trimma formen på grusunderlag inför den första deltävlingen i traditionella SM, som går i Kil i Värmland kommande helg. 

SM-poäng till David
I den just gångna helgen kördes andra deltävlingen i Grus SM Sprint. Första tävlingen gick i Älmhult och nu var det Varas tur att vara värdar. Två ekipage från Skillingaryds MK körde en sträcka två gången som utgjorde lördagens utmaning. En mycket omväxlande väg gjorde att alla var nöjda med dagen. David Lindström och Jessica Svensson förstörde sin chans till en topplacering genom en snurrning på första sträckan och tappade minst tio sekunder. Då sträckan kördes andra gången gick det bättre och de fick en sjunde tid i klassen. Sammanlagt blev de fjortonde bil i mål.

För Erik Bergman och Per Andersson började tävlingen dramatiskt då de halvannan minut innan start såg och kände brandrök i bilen. Snabbt kunde det konstateras komma från kupéfläkten och det upphörde när den stängdes av. De gjorde sedan två ganska jämna åk och hamnade till slut på en artonde plats i klassen

SM i Kil
Förutom Carl och Emrik så startar ytterligare sju från Skillingaryds MK. Nellie Karlsson läser noterna åt Pontus Berglund från Hörby. Henrik Lennartsson/Christoffer Svensson och Joakim Blansch/Anton Geijersson startar i den trimmade tvåhjulsdrivna klassen och Patrik Tallåker/Emilia Sjöberg gör SM-premiär i standardklassen. Vi önskar dem alla lycka till. 

Källa: Pressmeddelande från Skillingaryds MK

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *