Motorsport

Rattar sig till nya framgångar

Motorsport När Sverige byts mot Spanien har Eddie Ramirez Eriksson huvudet högt. – Vi är här för att vinna, säger talangen till Värnamo.nu.

När Sverige byts mot Spanien har Eddie Ramirez Eriksson huvudet högt. – Vi är här för att vinna, säger talangen till Värnamo.nu.

I helgen inleds den spanska banracingserien Challenge Ride & Drive by SMC. Bland bilarna som återfinns på startgrinden på Jarama återfinns 15-årige Eddie Ramirez Eriksson från Värnamo. Höstens inhopp i tävlingsserien gav Värnamotalangen blodad tand, som nu gör en fullsatsning söderöver. 

– Målet med helgen är att vi ska banka på bordet och göra oss hörda bland konkurrenterna. För mig finns bara ett mål: vi är här för att vinna, säger Eddie. 

Renault Clio Junior Cup-bilen med 80 hästkrafter byts mot en Renault Clio av 2020 års modell med 220 hästkrafter under huven samt en sekventiell växellåda. För Eddie Ramirez Eriksson väntar fyra tävlingshelger med två lopp under varje helg. Hela säsongen körs på en och samma bana: Circuito del Jarama, belägen cirka tre mil norr om Madrid. Banan byggdes 1967 och har genom åren arrangerat Spaniens grand prix i formel 1 vid nio tillfällen. 

– Det är en härlig och fysiskt krävande bana. En av sektionerna på baksidan är väldigt guppig och man hoppar upp och ner i stolen. Det skönaste av allt är att jag känner igen banan och jag vet hur bilen reagerar. Jag kom snabbt in i tempot när jag körde där nere sist och jag gjorde konkurrenterna, som var mer än dubbelt så gamla som mig, nervösa. Det var en folkfest med i princip fulla läktare över hela banan, så det ska bli kul att komma ner dit igen, säger Eddie och fortsätter.

– Jag vill tacka alla som har hjälpt till att möjliggöra den här satsningen. Utan er hade det här aldrig varit möjligt. 

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *