Motorsport

Säsongens andra pallplats för Felix

Motorsport Felix Rosenqvist körde hem sin andra pallplats för året när han slutade tvåa bakom storstjärnan Will Power i indycar-säsongens näst sista race i Portland, USA, på söndagskvällen.

Foto: Indycar  [1/5]

Foto: Indycar  [2/5]

Foto: Indycar  [3/5]

Foto: Indycar  [4/5]

Foto: Indycar  [5/5]

Felix Rosenqvist, vars första podiumbesök kom på Mid-Ohio Sports Car Course för en dryg månad sedan, fanns genomgående med i toppen av resultatlistan under helgens sammandrabbningar i Oregon och är nu åter tillbaka i toppen av indycar-seriens rookiemästerskap.

– Jag tycker att vi gjorde ett riktigt bra lopp idag, säger Felix Rosenqvist. Det räckte nästan till seger, men en andraplats är ett starkt resultat. Jag är nöjd. Teamet gjorde ett kanonjobb och bilen var snabb hela helgen.

Värnamoföraren kvalade in som femma till söndagens 105 varv långa lopp på Portland International Raceway, och tog sig upp i tillfällig ledning för första gången i samband med den första depåstoppscykeln cirka 40 varv in i tävlingen.

Den Småländske Chip Ganassi Racing-föraren återanslöt som trea när ordningen återställdes efter de första depåstoppen, och övertog sedan andraplatsen när teamkamraten Scott Dixon drabbades av tekniska problem exakt halvvägs in i racet.

Därifrån kom kampen om segern sedan helt att stå mellan Felix Rosenqvist och ledande Team Penske-föraren Will Power, som länge matchade varandra tiondel för tiondel innan Power lyckades öppna upp en sakta växande lucka.

Spänningen nådde sin spets när säkerhetsbilen kallades ut i loppets absoluta slutskede och samlade ihop fältet, men Power – som vunnit såväl indycar-titeln (2014) som kronjuvelen Indy 500 (2018) – behöll kylan i samband med omstarten och höll undan för Rosenqvist; som i sin tur inte hade några problem att ta hand om andraplatsen före Alexander Rossi.

– Vi var väldigt, väldigt starka på de röda mjuka däcken, men Penske och Will Power var lite bättre på de svarta hårda, kommenterar Felix. Jag tror att det var där de vann racet idag. Hur som helst, vi klättrade från P5 till P2 och fick med oss många viktiga poäng, så det var en bra dag. Vi har fortfarande en chans kvar att ta en seger i år och det är det jag kommer att fokusera på under de kommande veckorna inför finalen.

I och med dagens pallplats är Felix Rosenqvist nu alltså tillbaka i ledning i den prestigeladdade kampen om årets rookie-titel, där han nu anför Santino Ferrucci (USA) med 26 poäng inför avgörandet på Laguna Seca den 20–22 september.

Felix avancerar samtidigt till åttonde plats totalt i den sammanlagda indycar-tabellen.

RESULTAT (TOPP FEM)
NTT indycar Series | Grand Prix of Portland

1) Will Power (AUS), 105 varv
2) Felix Rosenqvist (SVE), + 2.788 sekunder
3) Alexander Rossi (USA), + 4.583
4) Colton Herta (USA), + 5.228
5) Josef Newgarden (USA), + 5.853

MÄSTERSKAPSTABELL – TOTALT (TOPP FEM)
NTT indycar serie | Efter 16/17 race

1) Josef Newgarden (USA), 593
2) Alexander Rossi (USA), 552
3) Simon Pagenaud (FRA), 551
4) Scott Dixon (NZL), 508
5) Will Power (AUS), 469

8) Felix Rosenqvist (SVE), 365 p .

MÄSTERSKAPSTABELL – ROOKIES (TOPP FEM)
NTT indycar ser | ieEfter 16/17 race

1) Felix Rosenqvist (SVE), 365
2) Santino Ferrucci (USA), 339
3) Colton Herta (USA), 316
4) Marcus Ericsson (SWE), 252
5) Patricio O’Ward (MEX), 115

Taggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *