Motorsport

Seger mot serieledaren

Motorsport Söndagens match på Ljusevecka i Utveckling Götaland Dam blev en riktig tempofylld och bra fotbollsmatch.

Matchenbjöd på tre riktigt fina mål, där IFK-tjejerna gav gästerna Göteborgs DFF dess första poäng förlust för säsongen.  Hemmalaget tog alla tre pinnar genom 2–1-vinsten.

I minut tolv slog Olivia Montero in 1–0 på Alma Cedefors eminenta inlägg, efter ett riktigt mönsteranfall. Gästerna replikerade snabbt, redan i 18:e minuten dunkade de in ett skott , som Jennie Hellström i Värnamomålet var chanslös på. Precis för halvtidsvilan gjorde IFK 2–1, nästan ett identiskt mål som första, men nu kom inlägget från Ella Byström och Mona Charour avslutade säkert.

Göteborgs DFF är ett riktigt bra lag som samarbetar med Hovås/Billdal i Elitettan och har många riktigt bra spelare. Till exempel fick Värnamos unga talang Tilde Johansson möta en av sina lagkompisar från F15-landslaget och båda dessa tjejer visade vilka kvaliteter de besitter.

– Riktig stark insats av alla IFK-tjejer som verkligen visade att de kan möta upp på denna nivån. Särskilt plus idag till Ebba Nyberg, Ella Byström, Linda Persson och sista utposten Jennie Hellström, berömmer IFK-ledaren Andreas Heiel.