Motorsport

Segerrik helg för Skillingaryds MK

Motorsport Valborgshelgen var detta år ovanligt tävlingsrik och i tre av tävlingarna som kördes firades stora framgångar för Skillingaryds MK.

Jonas Kruse och Nellie Karlsson vann på Gotland. Foto: Pressbild

På lördagen arrangerade Nybro AC sitt Zabra Rally med start och mål i Nybro. Tävlingen var den andra i 2022 års Bilsport Rally Cup där David Lindström/Jessica Svensson haft en lång rad framgångar genom åren. Så även denna dag då de körde in på en klart godkänd fjärde plats i klassen. Nils Thelin/Aki Eronen tog sin VW till en tredje plats av elva i klassen och Tomas Vernersson/Joel Picher var bäst av de två i sin klass. Simon och Daniel Bolsgård tvingades tyvärr bryta. Av fyra tjänstgörande kartläsare lyckades Inge Pettersson och Anton Geijersson lika bra med varsin fjärdeplats.

Samma dag och några sjömil österut kördes Rally Gotland med en stor del av den svenska eliten på plats. Hela sju mil specialsträckor skulle köras med en nästan tre mil lång avslutning på Tofta skjutfält. Skillingaryds MK var representerade genom ”codrivern” (medföraren) Nellie Karlsson. Enligt sin förare Jonas Kruse gjorde hon en jättebra insats som ledde dem fram till en totalseger endast 0,8 sekunder före tvåan William Binbach.

Dagen efter är vi tillbaka på fastlandet och Nässjörundan. En sträcka skulle köras två gånger i denna andra deltävling i 2022 års E-cup. Sex ekipage helt eller delvis bemannade av klubbmedlemmar stod på startlinjen och hela två klassegrar blev resultatet. Samuel och Elina Toftgård radade upp topplaceringar i höstas så deras seger är inte helt överraskande och segern innebar också att de, om de vill, redan efter fyra körda tävlingar kan lösa ut en B-licens. Den andra klassegern var mer överraskande. John och Dennis Oscarsson körde sin första tävling 2016 och har som bäst blivit femma i klassen. Men nu blev det äntligen en seger. Bra jobbat. Farten nu var så hög att pappa Dennis börjar fundera på om han vågar vara med längre. David Lindström/Jessica Svensson blev trea och Stefan Stigemyr/Jerry Eriksson placeringen efter. Inge Peterson kartläste sin förare till en tredje plats medan Sune och Christofer Svensson tvingades bryta.

Nästa tävling för Skillingaryds MKs förare är Midsommardansen i Ljungby den 7 maj. Då står åtta ekipage helt eller delvis bemannade från klubben på startlinjen.

Källa: Pressmeddelande

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *