Motorsport

Simon klassegrare i Silverratten

Motorsport Här kommer en rapport från Silverratten som gick av stapeln i helgen.

Älmhults MK körde i helgen sin anrika tävling Silverratten, i år en tävling ingående i DM för Småland samt MAS-cupen. Drygt 100-talet förare gav sig ut på en bana med sex specialsträckor på sammanlagt knappt 30 km. Kännetecknande för vägarna i gränslandet mellan Småland och Skåne är att de är krokiga och steniga men med god kvalitet så de ger hela startfältet de bästa förutsättningarna. Tävlingen vanns totalt av Robin Adolfsson, Wäxjö.

Klasseger blev det för Simon och Robin Bolsgård i A/B Grupp E. Simon har under året oftast lotsat Robin till framskjutna placeringar men denna gång bytte de och det med framgång. Ända inför sista sträckan låg de tvåa efter klubbkamraterna Keith och Jane Wennberg. På denna gjorde Keith ett litet, litet misstag och en ledning på 2,4 sekunder förbyttes till en andra plats, 2,6 sekunder efter Simon och Robin. Så kan det vara i rally!!!

En andra plats summerar vi också för bröderna Dan och Christer Skärin. De hade för dagen ingen chans mot segraren i klass AppK Roger Berglund från Tranås men marginalen till de som kom efter var betryggande.

Johan Gustafsson och Wilmer Lennartsson körde in på en fjärde plats bland C-förarna i klassen Grupp E med bara ett fåtal sekunder upp till pallen. Tomas Wernersson/Hans-Peter Picher körde sin väl använda Opel till en tolfte plats i C 2WD. Slutligen noterar vi att Vincent Johansson och Karl Stark fick bryta efter SS 3 med en trasig växelmekanism. De låg då på en andra plats i klassen.

Nästa tävling för klubbens förare är hemmatävlingen Skilling 50 som arrangeras i trakterna av Brännehylte utanför Hillerstorp lördagen den 26 oktober. Hela 18 ekipage med hel eller delvis bemanning från klubben kommer till start.

Mats Bergman
Skillingaryds MK

Vincent Johansson och Karl Stark bröt Silverratten 2024 Foto JCRallypics Daniel Andersson  [1/4]

Simon och Robin Bolsgård vinner klassen i Silverratten 2024 Foto JCRallypics Daniel Andersson  [2/4]

Keith och Jane tvåa i Silverratten 2024 Foto Niclas Nilsson  [3/4]

Dan och Christer Skärin tvåa i Silverratten 2024 Foto Lasses Rallyreportage  [4/4]

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *