Motorsport

Skilling 500 på hemmaplan

Motorsport Den 26 augusti är det dags för 2017 års Skilling 500 med Skillingaryds MK som arrangör.

Värnamos snabbaste tidningenVärnamo.nu

Skilling 500 år 2015.

Även i år har tävlingen återvänt till sina rötter i trakterna av Skillingaryd. För tredje gången körs tävlingen i hemmakommunen utan att använda vägar på skjutfältet. Förarna bjuds därför på vägar av mycket omväxlande karaktär. Tävlingens högkvarter och serviceplats är på Smålandsrasta i Klevshult, strax söder om Skillingaryd.

– Tävlingen ingår både i Sydvenska Rallycupen, Rikmästerskapet i Rally för standardklasserna samt Smålands och Södras DM. Alltid lite extra spännande när förarna från de södra distrikten utmanas av förare från hela landet, säger Mats Bergman i arrangörsklubben.

Tävlingen omfattar fyra omväxlande sträckor på sammanlagt 42 km på en sextonmila bana. Tre sträckor har varit med innan medan en är nya i alla fall för den nuvarande generationens förare.

Under tävlingen kommer förarna att stanna till en kort stund för intervju på Preem i Vaggeryd. Detta gör de på sin väg från första till andra sträckan. De utfrågas då av en webbradio.
– Där finns det ju en utmärkt möjlighet att se bilarna och förarna för de som av olika skäl har svårt att sig ut på en specialsträcka, berättar Mats Bergman.

Taggar

Dela