Motorsport

SM-poäng till Carl Eriksson

Motorsport Under helgen har Vännäs Motorklubb arrangerat årets första deltävling i Rally-SM och det blev SM-poäng till Skillingaryds MK.

Tävlingen skulle egentligen varit den andra men den milda vintern i södra och mellersta Sverige gjorde att normalt vintersäkra Sandviken fick ställa in i månadsskiftet januari-februari. Sådana bekymmer har inte Rally Vännäs ställts inför utan kunde ge ekipagen en klassisk vintertävling med is och snö och höga vallar. Tävlingen startade på fredagskvällen med två korta sträckor inne i Vännäs för att sedan fullföljas under lördagen, allt i tvåsiffriga minusgrader.

För klubbens två kartläsare passar uttrycket ”olika falla ödets lotter” väl in. Johan Axelsson, Nässjö MK med kartläsare Nellie Karlsson fick ge sig redan på väg upp till Umeå då motorn i BMW:n gav upp vi ett förberedande test. Stor besvikelse i teamet förstås.

Bättre gick det för Carl Eriksson och hans förare Emrik Smedberg Wäxjö MS. Emrik kör en för klassen ovanlig bil som inte riktigt passade in på de spåriga vägarna men med tanke på det och att han inte kört sedan 2018 får de ändå vara nöjda med en tiondeplats i klassen och sina första SM-poäng. 

För våra SM-åkare är det nu vila till Kristi Himmelfärdshelgen då South Swedish Rally körs i Älmhult och sedan, dryg månad senare, väntar hemmatävlingen Skilling 500 den 26 till 27 juni.

Mats Bergman 

Erik Smedberg och Carl Eriksson. Pressbild

Taggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *