Motorsport

SSMK fyra i Midnattsolsrallyt

Motorsport Peter Andersson med kartläsaren Bitte Blansch från Skillingaryds MK körde in på en fin fjärdeplats i klassen och blev 26:a totalt i rallytävlingen Midnattsolsrallyt

SSMK;s enda ekipage i Midnattsolsrallyt gjorde bra ifrån sig under dagarna fyra och slutade på en hedrande fjärdeplats i klassen och blev total 26:a i hela tävlingen. Midnattsolsrallyt startade med en stadsträcka i onsdags kväll i Hultsfred och avslutades under lördagseftermiddagen med en långsträcka utanför Vimmerby. Efter 18 mil specialsträcka var paret Blansch/Andersson mycket nöjda med helgens körning.

– Tävlingen har flutit på rätt bra för oss hela tiden. Några småmissar på fredagen när det var halt och vi bromsade på oss lite extra tid. Det var även lite för långsamt på lördagsmorgonens första sträcka men sen fick vi upp farten ordentligt resten av dagen. Bilen har bara haft lite småblessyrer och vi är helnöjda med vår placering, vi var sugna på en topp-10-plats men vågade inte riktigt hoppas på det, så vi slog oss själva lite med häpnad med tanke på vår slutplacering i tävlingen, säger Bitte Blansch.

– Servicen runt oss med mekande, mat och annat stöd har varit suverän och det krävs bra uppbackning för att det ska funka. Det är ett härligt gäng som redan bestämt att vi ska göra om det nästa år igen, hälsar Bitte.

Glatt efter målgång

Peter och Bitte på väg ut i rallyskogen

Hela servicegänget

Servicegänget Anton Claesson, Joakim Blansch, Kim Pettersson och Stig-Johnny Andersson bakom chauffören Peter.

Taggar

Dela