Motorsport

Svenska rallyeliten till Asfalts-SM

Motorsport På lördag körs andra deltävlingen i Asfalts-SM på Drive VXO:s anläggning utanför Växjö där fem tävlande finns med klubbadress Skillingaryds MK.

Från vänster: Robin Svensson, Henrik Appelskog, Emrik Smedberg och Carl Eriksson. Foto: Oskar Davidsson

Tävlingen med 78 anmälda deltagare har lockat en stor del av den svenska rallyeliten med mästerskapsledande Robin Svensson och Henrik Appelskog utmanade av bland andra regerande Svenska mästare PG Andersson och Anders Fredriksson samt Mattias Adielsson och Andreas Johansson. Robin Svensson kommer till Växjö som ledare men har respekt för den tilltagande konkurrensen.

– Efter segern i Uddevalla så känns det bra att starta med lite poäng i ryggsäcken. Vi är nog de som har minst kilometrar i en R5:a av detta gänget men givetvis kommer vi att göra allt för att nå överst på pallen. Fantastiskt kul med uppslutningen i Växjö och vi ser fram emot att få mäta oss med de stora grabbarna, berättar Robin Svensson.

Wäxjö MS förare med i toppen
Wäxjö Motorsällskaps Emrik Smedberg, med Carl Eriksson från Skillingaryds MK i högerstolen, dominerade den tvåhjulsdrivna internationella klassen fram till finalen i premiären i Uddevalla som var första deltävlingen i det nya mästerskapet. I finalen fick Emrik och Carl dock se sig slagna med några få tiondelar.

– Det var naturligtvis trist att få ge sig efter en sådan stark inledning men vi har spealt våra kort väl med de däckval vi gjort och kommer hem till Växjö med bra förutsättningar, säger Emrik och fortsätter att målet för helgen är mästerskapsledning efter helgen i DRIVE VXO Asfalts-SM

Publikfritt med livesändning
Tävlingen är publikfri men sänds live för att så många som möjligt skall kunna följa de fyra sträckorna.

– Rallysporten har, som många andra sporter, påverkats väldigt av pandemin och detta är andra deltävlingen i år och den kommer att genomföras i publikfri form med tanke på att vi fortfarande har smittspridning i samhället. Vi arbetar för fullt tillsammans med berörda myndigheter och Svenska Bilsportsförbundet för att kunna öppna upp för publik senare under året, menar Anders Martinsson vd Svenska RallyMästerskapen.

Gratis livesändning från fredagens shakedown
Tävlingen sänds live med start redan från fredagens förberedande shakedown där tittarna får ta del av intervjuer med förare och kartläsare blandat med bilder från teststräckan. Under lördagen sänds hela tävlingen live med början klockan 11.00. Sändningen nås via rallysm.se och under fliken ”playkanal”. Sändningen är gratis under fredagen och kostar 99 kronor under lördagen när DRIVE VXO Asfalts-SM avgörs.

Samarbete i arrangörsförening
Arrangörsföreningen South Swedish Rally är en ny förening som såg dagens ljus under hösten 2020 för att driva anrika SM-tävlingen Sydsvenska Rallyt vidare. Även om det är ny förening med fin ledning i SSR finns otaligt många arrangörsår hos chefsfunktionärerna. Vid DRIVE VXO samarbetar klubbarna Älmhults MK, Kristianstads MK, Wäxjö MS, Skillingaryds MK, SMK Hörby, Vetlanda RRC samt BMK Uddevalla för att andra deltävlingen i Asfalts-SM ska genomföras på bästa sätt.

Pressmeddelande från Rally-SM

Fotnot: I lördagens Asfalts-SM deltävling startar Agne Josefsson/Kjell Gustavsson samt Patrik Tallåker/Emilia Sjöberg, samtliga Skillingaryds MK, i standardklassen.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *