Motorsport

Två pallplatser för SSMK i Hörby

Motorsport Sydsvenska Rallycupen körde sin åttonde deltävling då SMK Hörby arrangerade sin klassiska TV-Svängen för 53:e gången på lördagen. Tävlingen ingick också i DM för Småland.

Rasmus Linddahl fyra i sin klass Foto Mhrallybilder.se  [1/4]

Erik Bergman på väg mot sjätte plats Foto Mhrallybilder.se  [2/4]

Joakim Blansch visar bakändan från sin andra plats Foto Mhrallybilder.se  [3/4]

Patrik Axelsson vinner sin klass Foto Mhrallybilder.se  [4/4]

Hörbys tävling skiljer sig från de flesta andra i Småland och Skåne med en vägkaraktär som för de aktiva tillbaka till 70-talet. Krokigt och bökigt men också betydligt långsammare vilket gör att alla får köra med större eftertänksamhet för att bilen skall hålla ända in i mål.

Tävlingen vanns för en gång skull inte av Stoffe Nilsson, Hässleholm, en punktering på sista sträckan möjliggjorde för segraren Joachim Grahn, Simrishamn och tvåan Robin Adolfsson, Wäxjö att passera.

Skillingaryds MK:s förare var också mycket framgångsrika. Klasseger blev det för Patrik Axelsson/Mats Bergman. Patrik styrde sin Ford till seger i klassen Appendix K årsmodellerna 1966–74. Detta gör att Patrik fortfarande har möjligheten att ta hem DM-tecknet inför sista tävlingen Rally Blekinge den 23 september. Med tanke på att detta är Patriks första säsong är det riktigt bra! I den klassen fick Nils och Thomas Thelin bryta med tändningsfel.

Andra pallplatsen tog Joakim Blansch/Jennifer Bergkvist i Grupp E för C-förare. Det var andra raka andraplatsen efter förra helgens Skilling 500. Detta gör att Joakim och Jennifer tar steg framåt sammanlagt både i DM och i Sydsvenska Rallycupen. Bra gjort deras första säsong. I denna klass kom Jennie och Britt-Louise Blansch sjua

Fjärde platser var temat för Marcus Kjellkvist/Inge Petersson och Rasmus Linddahl/Oskar Mejvning. Marcus i klass C-förare VOC och för Rasmus i B-förare 2WD. Bra genrep för Rasmus och Oskar som nu siktar på SM i Östergötland kommande helg. Rasmus Thulin Johansson/Robin Rosengren hade inte en av sina bästa dagar och slutade på elfte plats i samma klass.

I den 24 ekipage stora klassen A-förare 2WD startade tre förare från Skillingaryds MK. Håkan och Peter Ståhl gick ut hårt och låg efter första sträckan på andra plats. Tyvärr tog tävlingen slut med trädkramning på SS 2, ger lite tid i garaget innan nästa tävling i slutet av månaden.

Erik Bergman/Per Andersson tar över platsen som bäste klubbförare i klassen och låg efter två sträckor på fjärde plats. Lite sämre tid på den tredje sträckan gör att han dalar till en sjätteplats, en position han håller i mål men med bara sex sekunder upp till andra platsen.

David Lindström/Tobias Steen blev inte riktigt god vän med de speciella Hörbysträckorna utan slutar på en, för honom, blygsam trettonde plats.

I Grupp E för A- och B-förare tar Keith Wennberg/Louise Blansch hem den sjunde platsen.

Sydsvenska Rallycupen och Smålands DM tar nu uppehåll till den 23 september och Rally Blekinge men klubbens förare kommer att synas också i SM nästa helg då som sagt Rasmus Linddahl men också Markus Theorin startar.

Mats Bergman

Taggar

Dela