Motorsport

Vincent trea i folkrace

Motorsport I lördags var det folkrace utanför Ulricehamn. Skillingaryds Motorklubb tog sig till finalplats via Vincent och Pontus

Pontus Mejving var dagens bäste poängplockare bland seniorerna. Men en startsmäll gjorde att A-finalen inte kunde fullföljas. Foto; Eva Mejving  [1/3]

Seniorernas A-final. Vanns av Björn Damberg i Jönköping. Pontus Mejving blev sist i finalen. Foto; Linda Johansson  [2/3]

Vincent Johansson från Kulltorp blev trea i juniorfinalen. Foto; Linda Johansson  [3/3]

Skillingaryds MK:s folkraceåkare fick fina finalplaceringar under andra deltävling i Dalhemscupen. Denna gången var det Ulricehamns MK som stod som värdar för tävlingen.

Pontus Mejving, Skillingaryd, var totalt bäste poängplockare efter 3 kvalheat, där han fick ihop 19 poäng och blev förste senior klar till A-final. I A-finalen gick hans bil sönder vid en startsmäll och han kunde inte fullfölja finalen. Slutade därmed på en 6:e plats.

Vincent Johansson, Kulltorp, körde riktigt bra i juniorklassen och slutade 3:a i finalen.

Övriga SSMK utanför finalplats var Anders Hansson och Martin Blomgren.

Dalhemscupen är Sveriges äldsta folkracecup. Från början kallades cupen för Västsvenska förarcupen, men i början av 2000-talet ändrades namnet till Dalhemscupen.