Orientering

”Boa” och Lars-Åke tog etappsegrar – igen

Orientering Det blev två lokala etappsegrar då O-ringens 5-dagars på torsdagen avverkade fjärde etappen. Vinnarna kom från OK Stigen och Skillingaryds FK.

Lars-Åke Claesson. Arkivbild

Bredaryds SOK blev utan etappvinnare, men då räddades de lokala färgerna av OKS och SFK. Det var för övrigt två vinnare som redan vunnit var sin etapp i östgötaskogarna den här veckan.

Lars-Åke Claesson, SFK, i klass H75, har i hettan hittat segervägen och vann för andra dagen i rad. Han trivs tydligen i den tuffa och steniga terrängen vid Yxbacken utanför Åby. I dag blev hans segermarginal 16 sekunder till Leif Strandberg från Gustavsberg.

Sammanlagt är Claesson kvar på femte plats, men är nu mindre än två minuter efter fyran medan han har åtta minuter fram till pallplats.

Bo ” Boa” Johansson är inför slutetappen OK Stigens största hopp. Han slog till igen och tog sin andra etappseger i H65M. Hans placeringssvit under fyra dagar är: 4–1–4–1. 

Bo ”Boa” Johansson

– I dag borde jag inte vunnit då jag tappade runt fem minuter på tionde kontrollen, säger Johansson.

Men, konkurrenterna missade tydligen mer och nu blir det spännande i morgon. Boa är tvåa, 2.46 efter kronobergaren Johannes Lindgren, Värend GN.

– Det är inget jag tänker på utan det är kul att vara med i fajten in i det sista.

För Stigen i övrigt är Annika Johansson trea totalt i D55M, men 22 minuter från ledning. Andraplatsen finns dock inom räckhåll.

Men, för Bo Johanssons fru Marita i D65M är loppet kört. Hon blev ju inte godkänd i går och inte heller i arrangörernas efterkoll av stämplingsenheten. De kunde inte se att hon stämplat vid sista kontrollen.

– Det är surt, men jag tog revansch i dag, säger Marita.

Exakt. Hon vann dagens etapp och var 3.15 före tvåan.

Vaggeryds SOK med sex deltagare får ingen topplacering i år. Lisbeth Karlsson i D70 ligger bäst till och är 14:e, men över en timme efter täten.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *