Orientering

Löparfest på Chaparral

Orientering Lite som Gotlands Grand National. Men utan motorcyklar.

Mighty Marsh Run 2016. Foto: BSOK

Löpartävlingen Mighty Marsh Run på High Chaparral har alla förutsättningar att bli en blöt och lerig tillställning. Den 2,5 kilometer långa banan går nämligen delvis över en del av Store Mosse.

– Det brukar samlas mycket folk där.  En del löpare sjunker ju ner så att de nästan får krypa fram, berättar tävlingsledaren Lars-Göran Larsson från BSOK i Bredaryd.

Tävlingen på Chaparralom ett par veckor är en av de större som BSOK arrangerat. Under två intensiva dagar ska det genomföras bland annat två tävlingar som också är orienterings-DM.

För arrangörerna är det viktig med mycket publik. Därför har bland annat sprinttävlingen lagts delvis inne på Chaparral-området.

Maria Auselius berättar att det kommer att starta väldigt många orienterare.
– Vi räknar med över 1 000 startande per dag, berättar hon.

DM-tävlingar på Chaparral har blivit väldigt populära. BSOK arrangerar dessa tävlingar för 3:e året nu. Många klubbar har valt att förlägga ungdomsläger till Västernstaden. På så vis kan ungdomarna både träna och få möjlighet att uppleva vilda western.

Under helgen ska också DM i sprintstafett avgöras. Där bjuds publiken på en publiknära bana som kommer att vara två, eller eventuellt tre sträckor.

– Den klassiska sprinten på lördagen är väldigt snabbsprungen, den går delvis över öppen terräng inne på området, berättar Maria Auselius.
Mighty Marsh Run har inte lika många deltagare, men Lars-Göran Larsson räknar ändå med att det bli över 100 startande.

Maria Auselius och Lars-Göran Larsson hoppas på stor publik till helgen.

Taggar