Padel

Smålands bästa padelspelare i ny unik turnering

Padel 19–22 augusti får vi veta vilka som är Smålands bästa spelare i den nya folksporten padel. Tävlingarna kommer att avgöras mitt i centrala Jönköping. Dessutom kommer världseliten för att spela uppvisningsmatcher. – Vi vill skapa ett event som får hela Småland att leva upp, säger Jordi Linares Rosell, en av initiativtagarna till arrangemanget.

19–22 augusti får vi veta vilka som är Smålands bästa spelare i den nya folksporten padel. Arkivfoto

19–22 augusti får vi veta vilka som är Smålands bästa spelare i den nya folksporten padel. Tävlingarna kommer att avgöras mitt i centrala Jönköping. Dessutom kommer världseliten för att spela uppvisningsmatcher.
– Vi vill skapa ett event som får hela Småland att leva upp, säger Jordi Linares Rosell, en av initiativtagarna till arrangemanget.

Småland Padel Masters är tänkt att bli ett årligt event, en folkfest som sätter Småland på padelkartan.
– Vi vet att det finns begränsningar och vi är medvetna om att det i år kanske inte blir någon publik, men vi kommer att arrangera tävlingarna ändå. Blir det ingen publik på plats, kan alla ändå följa elitspelarna via Studio Padel som livesänder matcherna på YouTube, säger Jordi.

Turneringen avgörs utomhus, vilket är unikt. Ett handplockat elitlag från vardera åtta småländska städer kommer att göra upp i en turnering där kvartsfinalerna hålls vid Hooks Herrgård och finalspelet avgörs på en arena precis utanför Elite Stora Hotellet i Jönköping. Arenan byggs upp för just det här eventet och kan, om det är tillåtet, ta emot 600 sittande åskådare. De åtta småländska städerna är Jönköping, Växjö, Kalmar, Oskarshamn, Vetlanda, Nybro, Värnamo och Västervik. Vilka spelar som representerar varje stad kommer att utses under våren.

– Vi brinner för padel och tror verkligen att det finns ett sug efter ett sånt här arrangemang. Vi tar hit åtta av världens bästa spelare, bland annat den populäre Miguel Lamperti som kommer att spela uppvisningsmatcher. Det är underhållning av högsta klass, säger Jordi.

Damernas uppvisningsmatch spelas inledningsdagen vid Hooks Herrgård och herrarnas uppvisningsmatch spelas på söndagen i Jönköping.

Bakom arrangemanget står Jordi tillsammans med sin bror Milko och Marcus Karlberg, tre unga killar som blivit bitna av nya innesporten. I höstas öppnade de en padelhall i Vaggeryd och i höst öppnar de ytterligare en i centrala Jönköping.
– Småland Padel Masters har inget med våra hallar att göra, utan det var bara en idé som dök upp som vi inte kunde släppa. Det här kommer att bli hur stort som helst!

Källa: Pressmeddelande från Småland Padel Masters

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *