Simning

Tre SM-guld till Stensson

Simning Värnamo Simsällskap ligger sjua i medaljstriden av 86 deltagande föreningar efter fyra av fem tävlingsdagar under Sum-sim – Svenska ungdomsmästerskapen i simning.

Det har hittills blivit tre SM-guld för Erik Stensson

 

12–16 juli avgörs mästerskapen i Malmö. VSS, Värnamo Simsällskap, har tre simmare på plats och det är Robin Pettersson, Erik Stensson och Jennifer Jingmark.

– Det går väldigt bra, efter fyra av fem dagars tävlande ligger VSS på sjunde plats i medaljligan före stora städer som Linköping, Växjö och Norrköping, berättar Christoffer Arvidsson, chefstränare i VSS.

– Avslutningen på denna säsongen har varit väldigt bra, samtliga har presterat bra simningar och det är ett kvitto på att vi tränat bra och rätt säger.

Bäst på sum-sim hävdar sig Erik Stensson som trots att det är tredje tävlingshelgen i rad presterar väldigt snabba simningar. Han har gått till final på allt han simmat och tagit tre guld: 100 bröstsim. 100 fjäril och 100 medley.

Segertiden var dessutom så bra att han är femte snabbaste 15-åring genom tiderna i Sverige. Söndagens tävlingar är i skrivande stund kvar. Då simmar Erik 400 medley och 200 bröstsim dessutom gör Jennifer sum-sim-debut och simmar 100 fjäril.

Erik Stensson, Robin Pettersson, Jennifer Jingmark och Christoffer Arvidsson

Taggar