Skidor

Johan Olsson hyllade SFK-Leo

Skidor Skidtalangen Leo Johansson, Skillingaryd, fick i dag träffa sin förebild Johan Olsson. En prima överraskning, inte minst då Olsson överräckte en check på 50 000 kronor.

Leo Johansson visste ingenting när hans föräldrar skjutsade honom till Stockholm där han skulle flyga vidare till ett läger i Östersund. Plötsligt ville föräldrarna ta ett stopp – i Motala.

Där startar Vätternrundan i morgon och familjen sökte upp mässområdet till Santanders Banks monter. Där väntade Johan Olsson, en av Leos största förebilder, med en check på 50 000 riksdaler. Leo hade nämligen fått ett stipendium som ”Framtidens skidlöfte”. Samma belöning förra året fick Ebba Andersson, som senaste säsongen var med i senior-VM.

Johan Olsson har nu lagt skidorna på hyllan, men han har bra koll på talanger, inte minst SFK-Leo.

”När jag ser Leo får jag den där känslan av att han har en jäkla talang. En grym potential”, säger Olsson till Sportexpressen, och fortsätter ösa lovord över Leo:

”Leo har just den där motorkapaciteten som är viktig att ha i den här sporten. Jag kan känna igen mig hans profil”.

Förutom de 50 tusenlapparna får Leo också tillgång till Johan Olssons erfarenhet och kunskap.

”Jag tycker det är viktigt att Leo känner att han kan slå mig en signal när han vill. Om han vill ha sparring, om han behöver hjälp med några frågor, om han behöver hjälp med till exempel någon skada. Leo ska känna att det finns någon där för honom. Och det kan vara skönt att ha någon som varit på den allra högsta nivån”, förklarar Johan Olsson.

Taggar

Dela