Skytte

Dubbelseger i landskamp

Skytte I helgen har det varit landskamp i falling target – fallande mål – och det gick bra för skyttarna från Skillingaryd: Guld och silver.

Svenska landslaget  [1/4]

Linnéa, Johanna och en finsk skytt  [2/4]

Silver till Linnéa Svensson och guld till Johanna Arvidsson  [3/4]

Johanna Arvidsson och Linnéa Svensson, glada medaljörer  [4/4]

På gevärssidan var det fyra juniorer, varav Johanna Arvidsson och Linnéa Svensson från Skillingaryds Skyttegille var två av juniorerna. I tävlingen var det även fyra gevärsseniorer samt tre juniorer på pistolsidan som var uttagna att försvara Sveriges färger i landskamp mot Finland i Ekenäs i Finland.

De fyra seniorerna och juniorerna blev uttagna i höstas på SM i falling target i och med att de kom då på plats 1–4 i SM.

Det var tre tävlingar i helgen, en individuell falling target, två lagtävlingar en precision och en i falling target.

I den individuella falang target-tävlingen kom Linnéa Svensson etta i grundomgången och Johanna Arvidsson kom på andra plats. Sedan i finalen möts den med bäst resultat den som hade sämst och så vidare. Så supportrar höll tummarna att det nu äntligen skulle vara dags för tjejerna att mötas i guldfinalen och det gjorde de!

De gick vinnande mot sina motståndare i både kvartsfinal och semifinal.  Sedan vann Johanna med en poäng till godo.

Det blev ett delat brons till Sverige genom Victoria Spennare-Olsson från Köla i Värmland och till Finland genom Jenna Kuisma, Finland.

Guldet till gevärsseniorerna vanns av Frida Eriksson från Gotland, silver till Johanna Andersson Dalstorp, ett delat brons till Amanda Glansholm från Gotland och till Joni Stenström Finland.

På pistolsidan gick guldet till Isac Ahlqvist, silver till Martin Sörensen samt delat brons till Sara Palmgren och Vili Lappi Finland.

I lagtävlingen i falling target hade Sverige även här lyckan med sig och vann allt, både gevär och pistol. Sveriges gevärsseniorer vann med 137–109, gevärsjuniorer med 130–111 och pistoljuniorerna vann även de mot Finland.

Precisionslagtävlingen,  som genomfördes i Youth League-stil, där man skjuter man mot man.

En svensk möter en finsk skytt: Det skjuts tio skott och den som är bäst får med sig två poäng, vid lika var sin poäng. Fyra tioskottserier skjuts. Sedan räknas poängen ihop med de andra skyttarna.

Svenska gevärsseniorerna vann med 27–5 och de svenska gevärsjuniorerna vann med 18–14. Även de svenska pistoljuniorerna vann sin tävling mot finländarna.

Medaljfördelningen totalt med guld, silver och brons:
• Sverige 9–3–2
• Finland 0–6–2

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *