Skytte

Särskjutning avgjorde Snapphanen

Skytte Under fredagskvällen avgjordes Snapphanen, El-Agenten Invitational och en kulskyttetävling mot skidskyttemål på Skillingaryds Jaktskyttebana.

Bild från särskjutning. Bild: CG Gustavsson  [1/5]

Bild från särskjutning. Bild: CG Gustavsson  [2/5]

Topptrion på Snapphanen. Bild: CG Gustavsson  [3/5]

Topptrion på Elagenten Invitational. Bild: CG Gustavsson  [4/5]

Olle Johansson vann på skidskyttemålen. Bild: CG Gustavsson  [5/5]

Snapphanen, vilket är KM i sporting, bestod av 25 lerduvor och sköts i dagsljus. Snapphanen vanns av Sven-Erik Davidsson på 25 av 25 duvor. Det var många som träffade 24 duvor, och mellan dessa blev det särskiljeförfarande.

– Första skiljemomentet var antalet träffar på nattskjutningen, och det placerade Robert Nordquist på andraplatsen. Efter det blev det särskjutning mellan flera skyttar på samma resultat, och det placerade Charles Werninger på tredjeplatsen, berättar CG Gustavsson.

Elagenten Invitational, som är öppen även för icke medlemmar, bestod av de ovannämnda 25 duvorna i dagsljus plus ytterligare 20 lerduvor som sköts i nattmörker med strålkastarbelysning.

– Den tävlingen vanns av Robert Nordquist på 44 av 45 duvor, med Sven-Erik Davidsson som tvåa på 42 duvor och Charles Werninger som trea på 41 duvor återigen efter särskjutning med flera andra skyttar, säger CG Gustavsson.

Tävlingen på skidskyttemålen vanns av vanns av Olle Johansson med fem träff av fem möjliga på blixtsnabba 7,82 sekunder.

– Detta var en insatstävling där det sköts totalt 92 serier. Totalt 49 skyttar på hagelskyttet, säger CG Gustavsson.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *