Skytte

Skyttetränar i Skillingaryd

Skytte På torsdagskvällar håller Skillingaryds Jaktskytteklubb banan öppen för medlemmar som vill träna lerduveskytte och ikväll var Albin från Bratteborg ansvarig

Skyttar i profil  [1/12]

Sven Davidsson och CG Gustavsson skjuter lerduvor  [2/12]

CG gör rätt för sig  [3/12]

Här pausar man i stugan mellan skytteomgångarna  [4/12]

Bra med namn på skyttevästarna  [5/12]

Sofie Haage från Tenhult är på plats...  [6/12]

...tillsammans med sin pappa Jan-Olov Haage  [7/12]

Linda Grant får en lätt utbildning av Sven Davidsson  [8/12]

Fem skyttar varje omgång  [9/12]

Albin Gustavsson var kvällens träningsansvarig  [10/12]

När "OJ" ropades skulle lerduvan tryckas fram  [11/12]

Helena Svensson från Bodafors  [12/12]

Albin Gustavsson från Bratteborg är kvällens ansvarige funktionär på skyttebanan strax söder om Skillingaryd när vi kommer på besök. 26-åringen från Bratteborg tränar regelbundet sedan flera år tillbaka men har haft jägarexamen betydligt längre.

– Mina stora intressen är jakt och skytte och ikväll sköter jag om kastarna och fyller på lerduvorna, säger Albin.

Lerduvor går det åt på en träningskväll. Sven Davidsson, eldsjäl i klubben, menar att mellan 1 000 och 2 500 lerduvor skjuts sönder en vanlig träningstorsdag på banan. Samtliga, 5 per omgång, skyttar skjuter 25 skott på en serie. Efter sin skytteomgång pausar man och nästa gäng får skjuta. När det är rast samlas man i lilla stugan och diskuterar skytte, jakt, duvor och patroner.

Linda Grant är på plats för första gången och får sig en förhandsgenomgång av Sven Davidsson i hur man håller, siktar och skjuter.

Sofie Haage från Tenhult är och tränar tillsammans med Jan-Olov Haage som förutom är Sofies pappa även SM-mästare i lerduveskytte. Sofie tog jägarexamen förra året och har nu även börjat tävlat i sporting, vilket har gett fina framgångar.

– Jag är med här i Skillingaryd för att man får skjuta mycket och ofta här, säger Sofie och slänger vant upp geväret på axeln.

Taggar

Dela